یکی دو هفته از شروع پاییز گذشته بود که متوجه شدم بیشتر سراغ آهنگهای خاصی میروم. آهنگهایی که تا چند هفتهی قبل خیلی یادشان نمیافتادم ولی حالا دوست داشتم بشنومشان؛ بهخصوص در شبها.
بعد مثل یک بلاگر خوب، شروع به نظریهپردازی کردم و به این نتیجه رسیدم که بعضی آهنگها پاییزیترند. و پاییز که از راه میرسد، آدمها بیشتر دوست دارند این آهنگهایی پاییزی را بشنوند.
این شد که به فکر درست کردن یک لیست از آهنگهای پاییزی افتادم؛ برای هر روز از پاییز، یک آهنگ. اما از آنجایی که موسیقی تخصص من نیست و نظرم نظر یک شنوندهی صرف است، از یکی از دوستانم که چندین سال است به نوازندگی گیتار و آهنگسازی مشغول است -و زحمت ساختن آهنگ تیتراژ پادکستها و ویدئوها من را هم کشیده- کمک خواستم.
نتیجه شد یک لیست ۹۰تایی از آهنگهایی پاییزی که ۴۵تای اولش را من انتخاب کردهام و ۴۵ تای بعدی را گروه The Box.
پرش به بخشهای مختلف:
*همهی آهنگها با جستوجوی نام خواننده یا گروه به علاوهی نام آهنگ یا آلبوم در گوگل -یا هر جای دیگری که موسیقی گوش میدهید- قابل پیدا شدن و گوش دادناند. اما از آنجایی که کپیرایتشان متعلق به ما نیست، نمیتوانیم از طریق این صفحه در اختیار شما بگذاریمشان.
**آهنگهای لیست، ترتیب خاصی ندارند و براساس سلیقهی شخصی نویسندگان این پست انتخاب شدهاند.
انتخابهای من:
۱- قطعهی «بیقرار» از آلبوم «حریق خزان» اثر «علیرضا قربانی»
نمیشود طرفدار موسیقی سنتی یا کارهای علیرضا قربانی بود و با فکر کردن به پاییز، یاد آلبوم حریق خزان -و بهخصوص آهنگ بیقرار- نیافتاد.
قربانی بارها نشان داده که ترکیب صدایش با اشعار «سایه» میتواند قطعات بینظیری را بسازد؛ بهخصوص اگر موسیقی را کسی مثل «مهیار علیزاده» ساخته باشد. در بیقرار هم همین اتفاق افتاده تا یک آهنگ هشتدقیقهای با ترانه و موسیقی و صدایی سوزناک داشته باشیم که دقیقا برای شبهای طولانی پاییز و دلتنگیهایش ساخته شده.
۲- قطعهی «مرد تنها» از آلبوم «جمعه» اثر «فرهاد مهراد»
مرد تنها از آن آهنگهاییست که نمیشود شنیدشان و احساساتی نشد. یکی از قطعاتی که قدرت «شهریار قنبری» در ترانهسرایی و «اسفندیار منفردزاده» در آهنگسازی را هم به خوبی نشان میدهد. ضمنا اگر فیلم قدیمی «رضا موتوری» (به کارگردانی مسعود کیمیایی) را دیده باشید، این آهنگ برایتان خاطرات آن فیلم را هم زنده خواهد کرد.
مرد تنها یکی از اولین کارهای فارسی فرهاد است که قدرت نوازندگی و صدای او را به همه نشان داد و شروعی شد بر همکاری او با قنبری و منفردزاده وتعداد زیادی آهنگ ماندگار راک و پاپ فارسی.
۳- قطعهی «بیتابانه» از آلبوم «رویای بیتکرار» اثر «علی زند وکیلی»
علی زند وکیلی در همان چند خط اول آهنگ میگوید «هوای حال من، غم داره، سرده / ولی از ابر و بارون خزون نیست» ولی خب همهمان میدانیم که غم و سرما -اگر از خزان هم نباشند- با خزان تشدید میشوند و روی شبهایمان آوار.
بیتابانه توصیف خوبی از این شبهاست: «شب تار و غم یار و دل زار». و دقیقا به همین خاطر میتواند همراه خوبی برای غروبهای پاییزی باشد.
اگر در یکی از همین شبهای پاییزی به این آلبوم سر زدید، حتما قطعهی «لالایی» را هم کنار بیتابانه بشنوید.
۴- قطعهی «گذشتن و رفتن پیوسته» از آلبوم «گذشتن و رفتن پیوسته» اثر «بمرانی»
اگر به یک لغتنامه برای احساسات پاییزی نیاز دارید، گذشتن و رفتن پیوسته برای شماست! یک آهنگ متفاوت که از رفتن و دوری و احساساتی میگوید که با آنها همراهاند. آن وسط هم معنی انتخاب و التهاب و اضطراب و اجتناب را برایتان روشن میکند.
خلاصه اینکه اگر یک آهنگ متفاوت برای روزها و شبهای پاییزیتان میخواهید، گذشتن و رفتن پیوسته را فراموش نکنید.
۵- قطعهی «زندگی» از آلبوم «عزت زیاد» اثر «علی عظیمی»
قطعهی زندگی برخلاف اکثر آهنگهای این لیست، زندهتر است و پایانی امیدوارکننده دارد. علی عظیمی شعری از سایه را برای این کار انتخاب کرده و ترانهی خودش را به وسط شعر اضافه کرده تا به ترکیبی بهروز و مناسب زمان برسد.
در این آهنگ به جای درد شخصی، بیشتر با توصیف یک درد عمومی طرفایم که نسل پشت نسل تجربهاش کردهایم و هنوز هم با آن -و آیندهمان در کنارش- درگیریم: «شب است و باهم در این گردباد همسفریم / باهم…»
۶- قطعهی «ای باران» از آلبوم «من عاشق چشمت شدم» اثر «علیرضا قربانی»
اگر سریال مدار صفر درجه را دیده باشید و این آهنگ را اولین بار همانجا شنیده باشید، شنیدن دوبارهاش میتواند یادآور غمانگیزترین صحنههای سریال باشد. و همین، قدرت موسیقی «فردین خلعتبری»، ترانهی «افشین یداللهی» و صدای علیرضا قربانی را نشان میدهد.
باران علیرضا قربانی از نوع بهاری و پر از نشاط و تازگی نیست. بارانیست که بر «مزارش» میبارد و بیش از هر چیز، غم فقدان را یادآوری میکند.
۷- قطعهی «خسته» از آلبوم «جمعه» اثر «فرهاد مهراد»
یکی دیگر از آهنگهای ماندگار فرهاد که شخصا بعضی شبها پشتسرهم به آن گوش میدهم و سیر نمیشوم. این قطعه در ساختن یک تصویر خاکستری و غمانگیز در ذهن شنونده کاملا موفق است؛ تصویری متناسب با شبهای بعضا دلگیر پاییزی.
«دلم از تاریکیها خسته شده / همهی درها به روم بسته شده» توصیف کاملی از حس یأس و ناامیدیست که همهی ما کموبیش با آشناییم و فرهاد در انتقالش بینظیر عمل میکند.
بهطور کلی تمام کارهای فرهاد میتوانند برای پر کردن غروبهای پاییزی مناسب باشند. اما قطعهی خسته یکی از مناسبترینهاست.
۸- قطعهی «دنیا» اثر «حبیب محبیان»
این تکآهنگ از حبیب، یکی از محبوبترین آهنگهای فارسی شخص من است که در روزهای خیلی سختی همراهم بوده. ریتم آهنگ تند و به ظاهر هیجانانگیز است اما ترانهاش اصل ماجرا را تعریف میکند: «دلم از دنیا گرفته، شب من مهتاب نداره…»
صدای گرفتهی حبیب و نوازندگی گیتارش این آهنگ را اثری بهیادماندنی کردهاند که میتواند خلاصهی تمام پاییزها باشد!
۹- قطعهی «کولی» از آلبوم «نه فرشتهام نه شیطان» اثر «همایون شجریان»
فضاسازی، موسیقی تهمورس پورناظری و صدای غمدار همایون شجریان، این آهنگ را به یک آهنگ پاییزی با قابلیت گوش دادن در شبها و کنار آتش تبدیل کردهاند! جدی امتحانش کنید. گوش کردن این آهنگ در داخل خانه، در حیاط یا بالکن و در دل جنگل و کنار آتش از زمین تا آسمان باهم فرق دارند.
اگر فرصت شد و در یکی از غروبهای پاییزی در دل طبیعت بودید و کنار آتش، شما هم بخوانید «رفت آن سوار کولی، با خود تو را نبرده…»
۱۰- قطعهی «کجایی» از آلبوم «شهرزاد» اثر «محسن چاوشی»
شاید اینکه اولین بار در پاییز پخش شد و همراه سریالی بود که در قسمتهای اولش داستان عاشقانهی خوبی را روایت میکرد، در این قضیه بیتاثیر نباشد. اما کجایی قطعا یکی از آهنگهای پاییزی جذاب به شمار میرود.
محسن چاوشی بارها نشان داده که میتواند آهنگهای غمناک را بدون نقص اجرا کند. اما این بار، موسیقی و صدای خشدار او با صدای سینا سرلک هم همراه شده تا قطعهای متفاوت پدید بیاورد. قطعهای که حسوحالش به شدت شبیه غروبهای دلگیر پاییز است.
البته باقی آهنگهای چاوشی برای سریال شهرزاد هم میتوانستند در این لیست بیایند. اما کجایی اولینشان بود و تجربهای متفاوت که معتقدم در آهنگهای بعدی دیگر تکرار نشد.
۱۱- قطعهی «فراموشیها» از آلبوم «حرمان» اثر «امید نعمتی»
گرچه کلا کارهای امید نعمتی -چه انفرادی و چه با گروه پالت- را آنقدرها دوست ندارم، اما فکر میکنم یکی دو آهنگ از آلبوم حرمان واقعا ارزش شنیدن دارند که یکیشان قطعهی فراموشیهاست.
ترانهی سوزناک و فراز و فرود جالب موسیقی، فراموشیها را به یک آهنگ جذاب پاییزی تبدیل کردهاند که میشود بارها آن را شنید و به این زودیها هم خسته نشد.
۱۲- قطعهی «مرد تنهای شب» از آلبوم «مرد تنهای شب» اثر «حبیب محبیان»
مرد تنهای شب آهنگیست که حبیب را در عرصهی موسیقی ایرانی به شهرت رساند. و بعد از شنیدنش میشود فهمید که چرا. تصویری که حبیب در این آهنگ میسازد، تصویری رمانتیک از یک مرد تنهاست که دست روزگار او را به جایی رسانده که میتواند به راحتی داد بزند «بی فکر فردا، با خود و تنها، عابر این شبها منام…»
چند بار در شبهای طولانی پاییز هوسِ زدن به خیابانهای خلوت و فقط رفتن -بدون فکر کردن به هیچ چیز- را داشتهاید؟
۱۳- قطعهی «کوه» اثر «شادمهر عقیلی»
اگر ترانههایش را درست انتخاب کند، شادمهر عقیلی میتواند یکی از بهترین خوانندههای پاپ فارسی باشد. اما متاسفانه در سالهای اخیر این کار را زیاد انجام نداده و قطعهی کوه یکی از معدود آهنگهاییست که شخصا دوست دارم.
گیتار شادمهر و ترانهی دلگیر کوه، این قطعه را به یک آهنگ پاییزی خوب تبدیل کردهاند.
۱۴- قطعهی «گلابتون» اثر «میلاد باقری»
یک آهنگ سوزناک که داستانی عاشقانه و غمانگیز را روایت میکند و انگار دقیقا برای غروبهای دلگیر پاییز ساخته شده. ترکیب یک ترانهی فولکلور با موسیقی امروز و پیانو، خروجی جالبی ساخته. صدای خواننده هم به ترانه میخورد.
۱۵- قطعهی «محبوب زیبا» اثر «طاهر قریشی»
طاهر قریشی یکی از خوانندههای کمتر شناختهشده است که آهنگهای کمی هم منتشر کرده. ولی اگر این سبک را دوست داشته باشید، از اکثر این آهنگها لذت خواهید برد.
محبوب زیبا هم از جمله این آهنگهای معدود است که با یک موسیقی آرام و صدای آرامتر طاهر قریشی، داستان یک عشق نافرجام را روایت میکند: «دانم که آخر نرسد، کامی از آن لب به لبم…»
مرور خاطرات با این آهنگ، یکی از آن تفریحات ناسالم پاییزیست که بعضی وقتها خیلی میچسبد!
۱۶- قطعهی «در این شبها» از آلبوم «سفر عسرت» اثر «شهرام ناظری»
محمدرضا شفیعی کدکنی قطعا یکی از بهترین شاعران معاصر است. به همین خاطر وقتی یکی از بهترین خوانندگان معاصر، شعری از او را برای خواندن انتخاب میکند، میشود به نتیجه امیدوار بود.
و این امیدواری درمورد چند آهنگ در آلبوم سفر عسرت جواب میدهند. شهرام ناظری، اجرای بینقصی از اشعار شفیعی کدکنی ارائه داده و آهنگی ساخته است که با تردید و ناامیدی شروع میشود ولی در نهایت به امید میرسد: «چنین بیدار و دریاوار، تویی تنها که میخوانی…»
۱۷- قطعهی «آهای خبردار» از آلبوم «رگ خواب» اثر «همایون شجریان»
با اینکه حسین منزوی اشعار بسیار قویتری هم دارد، اما همین شعرش برای یک آلبوم کافیست! تنها نکتهای که درمورد این آهنگ دوست ندارم، این است که گوش دادنش مرا یاد فیلم رگ خواب میاندازد که واقعا فاجعه بود.
در هر صورت « پاییز اومده پیِ نامردی» و تنها چاره گوش دادن به همین آهنگهای پاییزیست!
۱۸- قطعهی «ساربان» از آلبوم «سنتیها» اثر «محسن نامجو»
رهی معیری یک ترانهسرای تمامعیار بود که میتوانست در چند خط، هر حسی را به خواننده القا کند. فکر میکنم محسن نامجو هم حق مطلب را با آهنگ ساربان ادا کرده و در خواندن این ترانه از رهی معیری بسیار موفق بوده تا غم و ناامیدی ترانه را به خوبی منتقل کرده باشد.
با وجود غمناک بودن ترانهی رهی، صدا و سهتار نامجو کاری میکنند که شنونده بخواهد بارها آهنگ را بشنود. بهخصوص در شبهای پاییز!
۱۸+۱- پادکست «یاد بعضی نفرات: قسمت شانزدهم» اثر «رادیو چهرازی»
میدانم آهنگ نیست و اصولا نباید در این لیست باشد. اما چند سال است که پاییز با قسمت شانزدهم رادیو چهرازی و صدای «جمشید» و «حبیب» میآید. ترجیح میدهم زیادی درموردش حرف نزنم تا خودتان بشنویدش اما فعلا: «نِگا نارنگیا رو! نِگا نارنجیا رو! به زبان حال با انسان سخن میگه…»
۱۹- قطعهی «U-Turn (Lili)» از آلبوم «Artificial Animals Riding On Neverland» اثر «Aaron»
این آهنگ را اولین بار کسی به من معرفی کرد که برایم بسیار عزیز بود و حالا دیگر در زندگیم نیست. اما علاوه معنای شخصیش برای من، آهنگ درمورد هر کسیست که میخواهد دست یکی دیگر را بگیرد و «راهنما»یش باشد. اما همهمان میدانیم که خواستن همیشه کافی نیست.
در چند سال اخیر بارها شده که در شبهای طولانی پاییز بنشینم و به او و آنها رفتهاند فکر کنم و بقیهای که ممکن است در آینده بروند. آهنگهایی مثل Lili برای چنین احوالاتی به درد میخورند.
۲۰- قطعهی «Hello» از آلبوم «۲۵» اثر «Adele»
اولین بار که این آهنگ را شنیدم اینقدر تحت تاثیر قرار گرفته بودم که با الهام از آن یک قطعهی کوتاه ادبی نوشتم. Adele در این قطعه به زیبایی داستان یک رابطهی عاشقانه را روایت میکند و از تاثیر گذر زمان و فاصلهی مکانی روی آن میگوید.
خود ترانه به اندازهی کافی پاییزیست ولی وقتی صدای Adele به آن اضافه میشود، با یک آهنگ قوی و ماندگار مواجهایم که نمیشود آن را شنید و احساساتی نشد.
۲۱- قطعهی «Love You Any Less» از آلبوم «Human» اثر «Rag’n’bone Man»
چند وقت پیش به طور اتفاقی با Rory Charles Graham یا همان Rag’n’bone Man آشنا شدم و سبک خاصش به شدت جذبم کرد. طوری که تا چند روز داشتم این آلبوم را روی ریپیت گوش میدادم.
قطعهی Love You Any Less درمورد حمایت بی قید و شرطیست که هر کسی آرزویش را دارد. حمایتی که همیشه هست اما اجازهی رشد و محکم شدن هم میدهد. چه موضوعی از این بهتر برای شنیدن در شبهای طولانی پاییز؟
۲۲- قطعهی «The Night Will Always Win» از آلبوم «Build A Rocket Boys!» اثر «Elbow»
یک قطعهی به شدت غمگین که ترانهسرایش آن را درمورد مرگ یک دوست نوشته. اگر اهل بازیهای کامپیوتری باشید و مجموعهی Call of Duty: Black Ops را بازی کرده باشید، این آهنگ یادآور بعضی اتفاقات در داستان این مجموعهبازیها هم خواهد بود که میتواند تاثیرش را دوچندان کند.
۲۳- قطعهی «I Found» از آلبوم «۵am» اثر «Amber Run»
آهنگ درمورد یک عشق تمامشده است. و عاشقی که فکر نمیکرده بتواند از آن مرحلهی سخت بگذرد اما با گذر زمان خودش را هم متعجب کرده. حالا دل او برای عشق قدیمی تنگ است اما به جایی رسیده که میداند بازگشت به گذشته نه امکان دارد و نه مفید است.
آنجا که خواننده از تجربهی عشق تمامشدهاش بعد از گذر زمان میگوید، میشود به یاد تمام لحظات خوب و شیرین روابط قدیم افتاد. و بعد برای دانستن قدر زمان حال بیشتر تلاش کرد!
۲۴- قطعهی «Goodbye John Smith» از آلبوم «The Attractions Of Youth» اثر «Barns Courtney»
Barns Courtney این آهنگ را بعد از مرگ پدربزرگش و به یاد او نوشته. آهنگ درمورد تلاش برای دوام آوردن بعد از یک فقدان بزرگ است. و از حس بیقدرتی و گم شدن میان اتفاقاتی میگوید که ظاهرا کنترلی رویشان نداریم.
اکثر ما احساساتی مثل این را دیر یا زود تجربه میکنیم. و شنیدن اینکه ما هم مثل بقیهایم و این احساسات طبیعیاند، میتواند بسیار مفید باشد. بهخصوص وقتی بشود این حرفها را با صدای پیانو و یک خوانندهی خوب، بارها گوش داد.
۲۵- قطعهی «All By Myself» از آلبوم «Falling into You» اثر «Celine Dion»
Celine Dion یکی از آن صداها را دارد که میتوانند تا اعماق وجودت رخنه کنند و تاثیری ماندگار بر جا بگذارند. این آهنگ هم یکی از بهترین کارهای قدیمی اوست که درمورد تنهایی حرف میزند.
هرچهقدر که سنمان بالا میرود، حس میکنیم که دیگر وقت روابط عاطفی کوتاهمدت و گذرا نیست و دیگر به سختی ریسک شروع چنین روابطی را میپذیریم و سراغ فرد جدیدی میرویم. دوستانمان هم بیشتر پراکنده میشوند و هرکدام درگیر زندگی و مشکلات و خانوادهی خودشان میشوند.
برای بعضیها این تنهایی زودتر هم اتفاق میافتد. خلاصه اینکه همهی ما در مقطعی از زندگیمان شدیدا حس تنهایی میکنیم. و آهنگ All By Myself هم توصیفی زیبا و دقیق از همین تنهاییست.
۲۶- قطعهی «One More Light» از آلبوم «One More Light» اثر «Linkin Park»
این آهنگ در سوگ یک دوست نوشته شده و بدون شک یکی از پراحساسترین کارهای Linkin Park است.
Chester Bennington (خوانندهی Linkin Park) در همان ابتدای آهنگ با صدای بینظیرش میپرسد «Can I help you, not to hurt, anymore?» (میتونم کمکت کنم که دیگه اذیت نشی؟) و در ادامه تاکید میکند که هر آدم یک چراغ است و خاموش شدن این چراغ مسئلهی مهمیست که باید به آن توجه کرد.
ویدئوی آهنگ بعد از خودکشی Bennington و به یاد او ساخته شده و تماشایش میتواند اشک هرکسی را دربیاورد. با این حال، One More Light بیش از هر چیز درمورد امید و ادامه دادن بعد از مرگ یک عزیز است و توجه به او وقتی که هنوز هست.
۲۷- قطعهی «Human» از آلبوم «Head or Heart» اثر «Christina Perri»
بعضی وقتها اینقدر یکی را دوست داریم که حاضریم برایش هر کاری بکنیم. از «لبخندهای قلابی و خندههای زورکی» تا «به دوش کشیدن وزن دنیاها»! اما خب همهمان فقط انسانایم و بالاخره یک جایی کم میآوریم.
این آهنگ، شرح همین کم آوردنهاست و سنگینی اینجور رابطهها. که البته با صدای جذاب Christina Perri همراه شده تا یک ترکیب پاییزی بسازد.
۲۸- قطعهی «Hush Hush» از آلبوم «Avril Lavigne» اثر «Avril Lavigne»
اصولا Avril Lavigne با پاپ شاد و راک پانک شناخته میشود. و شاید به همین خاطر است که وقتی آهنگهای آرامتر و شخصیترش –مثل همین Hush Hush- بیشتر به شنونده بچسبند و در یاد بمانند.
این آهنگ درمورد عشقی اتفاقیست که به سرعت شکل میگیرد اما رساندنش به سرانجام، به این راحتیها نیست.
۲۹- قطعهی «Heal» از آلبوم «Long Way Down» اثر «Tom Odell»
اولین بار این آهنگ را روی فیلم «If I Stay» شنیدم که خودش پر از بار احساسی بود. اما حتی بدون در نظر گرفتن فیلم، ترانه و موسیقی و صدای Tom Odell برای ساختن یک آهنگ کامل و جذاب کافیاند.
همهی ما درد را در مقاطع مختلف زندگیمان تجربه میکنیم. و بعضی وقتها شدت این درد به قدری زیاد است که فقط میخواهیم یکجوری التیامش دهیم. آهنگ، به زیبایی این حس را توصیف کرده.
۳۰- قطعهی «Poison & Wine» از آلبوم «Barton Hollow» اثر «Civil Wars»
توصیف بعضی لحظهها واقعا سخت است. مثلا آن لحظهای که یکی را دوست دارید و میدانید که تا ابد هم دوستش خواهید داشت. اما در حال حاضر اتفاقاتی افتاده که احساس میکنید از هم دورید.
آنجا که دو صدای فوقالعادهی گروه Civil Wars میخوانند «I don’t love you but I always will» (عاشق نیستم ولی همیشه خواهم بود) دقیقا چنین لحظهای یاد شنونده میافتد.
متاسفانه این گروه فقط دو آلبوم منتشر کرد و بعد از هم پاشید. اما همین دو آلبوم میتوانند انتخاب بسیار خوبی برای گوش دادن در پاییز باشند.
۳۱- قطعهی «Say Something» از آلبوم «Is There Anybody Out There» اثر «A Great Big World»
آهنگ، داستان رابطهای را میگوید که یک طرفش حاضر است هر کاری برای حفظ آن بکند اما فقط با سکوت طرف مقابل مواجه میشود. رابطههای یکطرفهای مثل این میتوانند به شدت دردناک باشند و فکر میکنم که قطعهی Say Something به زیبایی این درد عاشقانه را منتقل میکند.
دوصدایی بودن آهنگ (با همراهی Christina Aguilera) هم به فضاسازی بهتر کمک کرده تا به یک آهنگ پاییزی جذاب برسیم.
۳۲- قطعهی «Life For Rent» از آلبوم «Life For Rent» اثر «Dido»
شده فکر کنید که همه چیز این زندگی اجارهایست و کنترلش دست ما نیست؟ این دقیقا موضوع آهنگ Life For Rent است. Dido در این آهنگ میگوید که اگر نتوانیم زندگیمان را بخریم و صاحبش شویم، دنبال چیزهایی که واقعا میخواهیم هم نخواهیم رفت؛ نه آن زندگی که رویایش را میبینیم، نه اهدافی که در ذهنمان داریم و نه عشق.
لحن آهنگ به شدت تاثیرگذار است و ضمن یادآوری این احساسات، به ما انگیزه میدهد تا شروع به حرکت کنیم.
۳۳- قطعهی «The Silence» از آلبوم «A Black Mile To The Surface» اثر «Manchester Orchestra»
آهنگ Silence قطعا یکی از متفاوتترین کارهایی بوده که در یکی دو سال اخیر شنیدهام. Andy Hull (خوانندهی گروه) متن آهنگ را برای دختر خردسالش نوشته شده. او در این آهنگ از گذشتهی شخصی تاریکش میگوید: « Little girl you are cursed by my ancestry / There is nothing but darkness and agony» (دخترک تو با تبار من نفرین شدهای / هیچ چیز به تاریکی و رنج نیست)
اما در ادامه، تلاش میکند ناامیدی را با امید به تعادل برساند: « Let me watch you as close as a memory / Let me hold you above all the misery / Let me open my eyes and be glad that I got here» (بگذار به دقت یک خاطره براندازت کنم، بگذار بالاتر از تمام بدبختیها نگهات دارم، بگذار چشمانم را باز کنم و خوشحال باشم از اینکه به اینجا رسیدهام)
نیمهی دوم آهنگ، با صدای بلند موزیک همراه است که صدای خواننده را در خود غرق میکند تا پایانی جالب برای کل قطعه و آلبوم بسازد.
۳۴- قطعهی «I Could Never Say Goodbye» از آلبوم «Dark Sky Island» اثر «Enya»
احتمالا Enya را با آهنگی که برای فیلم ارباب حلقهها خوانده میشناسید. حالا تصور کنید که آن صدای خاص، درمورد جدایی و فقدان بخواند. نتیجه میشود آهنگی به زیبایی و غمانگیزی I Could Never Say Goodbye.
خواننده از آهسته شدن زمان در باران میگوید؛ وقتی درمورد کسی فکر میکنیم که دیگر نیست. و وقتی از خودمان میپرسیم که بازهم او را خواهیم دید یا نه.
۳۵- قطعهی «My Immortal» از آلبوم «Fallen» اثر «Evanescence»
اولین باری که این آهنگ را شنیدم، زیاد انگلیسی بلد نبودم و منظور آهنگ را کاملا متوجه نمیشدم. ولی حس موسیقی و صدای خواننده اینقدر قوی بودند که داشتند به گریهام میانداختند.
نمیدانم داستان دقیقا چیست، ولی وقتی گروههای راک تصمیم میگیرند آهنگهای آرام بخوانند (مثل چندین مورد از آهنگهای این لیست) نتایج بسیار جالبی تولید میشود و My Immortal هم یکی از همین نتایج جالب است.
Amy Lee (خوانندهی گروه) این آهنگ را برای خواهرش نوشته که در کودکی او را از دست داده؛ آهنگی زیبا درمورد عشقی که از دست دادهایم و زندگی بعد از او.
۳۶- قطعهی «Breakaway» از آلبوم «Loved Me Back to Life» اثر «Celine Dion»
آهنگ درمورد رابطهایست که چیزی از آن باقی نمانده جز درد و آدمی که عملا در برابر این درد تسلیم شده. او بین ماندن و رفتن تردید دارد. و ما در واقع داریم گفتوگوی درونی او با خودش را میشنویم و تقلایش برای تصمیمگیری.
صدای Celine Dion مثل همیشه فوقالعاده است و موسیقی و ترانه هم به خوبی در کنار این صدا قرار گرفتهاند تا یک آهنگ جذاب پاییزی بسازند.
۳۷- قطعهی «In the Woods Somewhere» از آلبوم «Hozier» اثر «Hozier»
صدا، موسیقی و ترانههای Hozier به شدت تاثیرگذار و عمیق و بهیادماندنیاند. و آهنگ In the Woods Somewhere برای شخص من یکی از تاثیرگذارترین آنها محسوب میشود.
آهنگ، داستان کسی را روایت میکند که در فقدان عشقش آرزوی مرگ دارد. اما وقتی صدای از میان درختان میشنود و به دنبال منبعش میرود، از روی اتفاقات رخداده و واکنش خودش میفهمد که تلاش برای زندگی قویتر از غم فقدان است و هنوز وقت او نرسیده.
شکل داستانگونهی آهنگ و لحن خارقالعادهی خواننده، نتیجهای بسیار تاثیرگذار و شنیدنی ساختهاند.
۳۸- قطعهی «You’re Beautiful» از آلبوم «Back To Bedlam» اثر «James Blunt»
آهنگ، داستان یک دیدار کوتاه را به زیبایی تمام روایت میکند: « I saw an angel / Of that I’m sure / She smiled at me on the subway / She was with another man» (یک فرشته دیدم / از این مطمئنام / در مترو به من لبخند زد / با یک مرد دیگر بود)
امید برای به سرانجام رسیدن این عشق، در ابتدای آهنگ وجود دارد. ولی هرچهقدر که جلوتر میرویم، معلوم میشود که این داستان پایان خوشی ندارد. و خط آخر ترانه، به این موضوع اعتراف میکند: « But it’s time to face the truth / I will never be with you» (ولی وقت آن رسیده که با حقیقت روبهرو شوم / اینکه هیچوقت با تو نخواهم بود)
تصویرسازی آهنگ و صدای جذاب James Blunt، You’re Beautiful را به قطعهای تاثیرگذار برای گوش دادن در شبهای پاییزی تبدیل کردهاند.
۳۹- قطعهی «Need You Now» از آلبوم «Need You Now» اثر «Lady Antebellum»
از همان شروع آهنگ میشود موضوعش را حدس زد و با آن ارتباط برقرار کرد: « Reaching for the phone ’cause, I can’t fight it anymore / And I wonder if I ever cross your mind / For me it happens all the time» (دستم به سمت تلفن میرود چون دیگر نمیتوانم در برابر این حس مقاومت کنم / و از خودم میپرسم که اصلا تو هم به فکر من میافتی / برای من که زیاد این اتفاق میافتد)
تم آهنگ همین است: رابطهای که تمام شده و کسی که احساسات قدیمی را هنوز هم دارد و هر روز با آنها درگیر است. Need You Now بعد از انتشارش به شدت محبوب شد و گروه Lady Antebellum را به شهرت و محبوبیت رساند. بعد از گوش دادنش میشود فهمید که چرا.
۴۰- قطعهی «Someone Like You» از آلبوم «۲۱» اثر «Adele»
با آلبوم ۲۱ بود که Adele به عنوان یک صدای قوی در سطح جهان مطرح شد. و قطعهی Someone Like You یکی از بهترینهای این آلبوم است.
آهنگ، داستان رابطهای را میگوید که سالها پیش تمام شده. یک طرف رابطه برای خودش تشکیل خانواده داده. اما طرف دیگر هنوز هم او را دوست دارد اما میداند این عشق قرار به رابطهای پایدار برسد و فقط دردی ادامهدار خواهد بود.
تصویری که آهنگ میسازد و صدای بیبدیل Adele این آهنگ را به شدت تاثیرگذار و جذاب کردهاند؛ یک آهنگ پاییزی کامل.
۴۱- قطعهی «Hey, That’s No Way To Say Goodbye» از آلبوم «Songs of Leonard Cohen» اثر «Leonard Cohen»
خداحافظی با خداحافظی فرق دارد. و Leonard Cohen در این آهنگ داستان یک خداحافظی را روایت میکند و تلاشش برای دلداری دادن به عشقی که قرار است از او جدا شود.
وقتی یک نفر هم خواننده باشد و هم یک شاعر، نتیجه میشود آهنگهایی قوی مثل اینیکی. گوش دادن به موسیقی لئونارد کوهن میتواند یک سنت بسیار خوب برای شبهای پاییزی باشد.
۴۲- قطعهی «The First Time Ever I Saw Your Face» از آلبوم «Miracle» اثر «Celine Dion»
یک آهنگ دیگر از Celine Dion که داستان اولینهای یک رابطهی عاشقانه را روایت میکند. یکی از رمانتیکترین آهنگهایی که تابهحال شنیدهاید و یک آهنگ پاییزی جذاب برای شبهای طولانی این فصل زرد.
۴۳- قطعهی «Only Love» از آلبوم «Wilder Mind» اثر «Mumford & Sons»
شخصا کارهای گروه Mumford & Sons را به شدت دوست دارم. و این آهنگ یکی از بهترینهای گروه محسوب میشود؛ ترکیبی از آرامش و خشم.
آهنگ سوالی را میپرسد که از ذهن خیلی از ما گذشته: «Didn’t they say that only love will win in the end?» (مگر نگفتند که در نهایت فقط عشق است که برنده میشود؟)
۴۴- قطعهی «The End» از آلبوم «Backspacer» اثر «Pearl Jam»
آهنگ درمورد روزهای پایانی عمر است و نگاه به گذشته و دیدن عشقی که قبلا وجود داشته و تمام اشتباهات و پشیمانیهای بعد از آن.
صدای Eddie Vedder (خوانندهی گروه) در کنار این ترانه و موسیقی گروه، یک آهنگ پاییزی زیبا ساختهاند که یک پایان را توصیف میکند.
۴۵- قطعهی «Everybody Hurts» از آلبوم «Automatic for the People» اثر «R.E.M.»
و به عنوان آخرین انتخابم، میخواهم از آهنگی صحبت کنم که به یک پایان خوب امیدوارمان میکند.
قطعهی Everybody Hurts به ما میگوید هرچهقدر هم که همه چیز بد به نظر برسد و هرچهقدر که احساس درد و تنهایی کنیم، نباید تسلیم شویم.
یک آهنگ پرقدرت که میگوید ما در رنج کشیدنمان تنها نیستیم و میتوانیم از این مرحله هم بگذریم، به نظر گزینهی خوبی برای شبهای طولانی -و بعضا دلگیر- پاییز میآید.
آپدیت – انتخاب اضافه: قطعهی «Happier» از آلبوم «Divide» اثر «Ed Sheeran»
اگر تجربهی اتفاقاتی که خواننده درموردشان میخواند را داشته باشید، برایتان آهنگ دردناکی خواهد بود؛ تجربهی دیدن عشق قدیمتان که حالا با یکی دیگر خوشحالتر است…
اجرای Ed Sheeran فوقالعاده است.
انتخابهای گروه The Box:
۴۶- قطعه Far Away از آلبوم Eternity (1996) اثر گروه آناتما
ترانه این قطعه به اندازه کافی اندوهناک است. کوتاه و برنده اندوهی اگزیستنسیال را روایت میکند. چیزی که شاید در شروع مرگ طبیعت به ذهن بسیاری از ما خطور کند. موسیقی با ارگ کلیسا شروع میشود (نمادی از غسل تعمید و به دنیا آمدن) و ریف (Riff) کرواتیک گیتار تم اصلی آهنگ را میسازد که فاصله کوتاه بین نتهای پدالش فضای قطعه را تاریک میکند. وجود افکت Delay بر روی صدای خواننده فضاسازی ترانه را برای خواننده تسهیل مینماید. به گونهای که انگار راوی واقعا از دنیای دوردست زیرین با ما سخن میگوید. تمام اینها در کنار یکدیگر لذت گوش دادن به این قطعه را در پاییز دوچندان میکند.
۴۷- قطعه Pink Moon از آلبوم Pink Moon (1972) اثر نیک دریک
نیک دریک انگلیسی سازنده خاصترین آثار موسیقی فولک بود. شرایط روحی و افسردگی شدیدش به نوشتن ترانههای مالیخولیایی و غمگین دامن میزد. اما مرگ مرموزش در جوانی باعث شد که این سبک موسیقی یکی از با استعدادترین هنرمندان خود را از دست بدهد. در میان آثار او آلبوم ماه صورتی بیشک غمگینترین آنهاست. ترانه قطعه همنام با آلبوم در خصوص اتفاقی ناگزیر و نابود کننده است: مرگ.
اینطور نوشته شده و من هم با چشم خودم دیدهام/ ماه صورتی در راه است/ و هیچکدام از شما نمیتوانید جلویش بایستید/ ماه صورتی سراغ همهتان میآید
این ترانه بیاندازه قدرتمند به همراه صدای غمزده نیک دریک و آکورد نوازی خاصاش که بیقیدی را به ذهن شنونده میآورد این آهنگ ۲ دقیقهای را تا ابد در ذهن شما حفظ خواهد کرد. اگر آن را در یک روز پاییزی بشنوید.
۴۸- قطعه Patient از آلبوم Lateralus (2001) اثر گروه Tool
آثار گروه Tool از نظر ساختاری پیچیدگی فوق العادهای دارند. این قطعه نیز از این اصل مستثنی نیست. شروع ملایم همراه با فضاسازی فوقالعاده و ترانهای استثنایی و سپس ریفهای قدرتمند گیتار الکتریک در میانه آهنگ از خصوصیات بارز این قطعه است. این آهنگ در خصوص معنای زندگیاست و شاید برای آنهایی که در فصل پاییز درگیر افسردگی میشوند گزینه خوبی باشد.
۴۹- قطعه Burden از آلبوم Watershed (2008) از گروه Opeth
این گروه سوئدی اخیرا در کشور ما طرفداران زیادی پیدا کرده است و اتفاقا این قطعه نیز معمولا اولین قطعهای است که طرفداران این سبک موسیقی از این گروه میشنوند. این آهنگ که نوعی Ballad محسوب میشود ریتمی دلنشین و تنظیمی فوق العاده دارد. ترانه آن نیز حجم زیادی از اندوه و حسرت به همراه دارد. بخش سولوی سینتیسایزر آن که شنوندگان حرفهای موسیقی را به یاد قطعه Dogs اثر پینک فلوید میاندازد به خوبی با متن ترانه و تم اصلی آهنگ همخوان است. پایان فوقالعاده و استثنایی این قطعه آنچنان کوبنده و ماناست که شاید شنونده را برای دقایقی مبهوت خود کند. حس رخوت و اندوهی که اغلب همراه با پاییز به سراغ ما میآید در این آهنگ موج میزند.
۵۰- قطعه Cold, Cold feeling از آلبوم Ice Picking (1978) اثر آلبرت کالینز
بلوز به تنهایی به اندازه کافی غم و حسرت و تنهایی و درد و رنج به همراه دارد اما برخی از قطعات آن در این زمینه برجستهتر هستند. یکی از این قطعات Cold, Cold feeling اثر آلبرت کالینز است. ترانه این قطعه در مورد احساس ترک کردن و جداییای است که همراه با سرمایی به درون انسان نفوذ میکند؛
حسی دارم سرد سرد/ انگار که قلبم را یخ فرا گرفته/ میدانم قرار است کسی را ترک کنم/ هر وقت این حس به سراغم میآید
این احساسی است که اغلب در فصلهای سرد سراغ آدمها میآید. به همین دلیل این ترانه میتواند گزینه خوبی برای فصل پاییز باشد. مضاف بر اینکه سبک نوازندگی آلبرت کالینز آنقدر یخی و شکننده است که لقب مرد یخی را برایش برگزیدهاند.
۵۱- قطعه Miss You از آلبوم Home Dead (2001) اثر گروه کشمیر
این آهنگ با گام مینورش داستان جدایی و دلتنگی را بیان میکند. صدای خواننده اندوه و حسرت را به خوبی به شنونده منتقل میکند. فضاسازی این قطعه بسیار گیرا و منطبق با تم اصلی آن است. مثلا وقتی ترانه به جایی میرسد که در آن گفته میشود: برایت دعا میکنم/تا دوباره برگردی، نوای گیتار کمتر میشود و آرام آرام صدای ارگ کلیسا به گوش میرسد و دعا کردن را به خوبی به شنونده القا می کند. اگر از جدایی زخم خوردهاید گوش دادن به این قطعه در این هوای پاییزی آرامتان میکند.
۵۲- قطعه Lithium از آلبوم Nevermind (1991) اثر گروه نیروانا
نیروانا و در راس آن کرت کوبین نماد بیقیدی در مقابله با مشکلات درونی است. تمی که موسیقی گرانژ بر پایه آن شکل گرفته و روش جوانان دهه ۹۰ میلادی در مقابله با مشکلات درونیشان است؛ نوعی انکار و اعلام بیقیدی و بیخیالی. در کورس این آهنگ میشنویم؛ خوشم میاد/ ولی قرار نیست از پا دربیام/ دوستت دارم/ اما قرار نیست از پا دربیام/ ازت متنفرم/ اما قرار نیست از پا دربیام/ میکشمت/ اما قرار نیست از پا دربیام.
لیتیوم داروی افسردگی نیز هست. این ترانه حالتی مالیخولیایی و رخوت گونه از یک انسان افسرده و درگیر مشکلات روحی فراوان را به تصویر میکشد. این رخوت و سرما همراه با پاییز در بسیاری از ما تجلی مییابد. شنیدن این ترانه در پاییز خالی از لطف نیست.
۵۳- قطعه Hope Leaves از آلبوم Damnation (2003) اثر گروه Opeth
بار دیگر به سراغ این گروه سوئدی آمدیم. این قطعه یکی از سادهترین، کوتاهترین و در عین حال زیباترین قطعات گروه Opeth است. نام دوپهلوی آن هم به معنی «امید از دست میرود» است و هم به معنی «برگهای امید» که زرد شدهاند و فرو میریزند. این فروریختن به خوبی توسط آرپژ گیتار الکتریک که تم اصلی آهنگ را میسازد بیان شده است. صدای خواننده انگار از درون رادیو، از جایی غیر از این مکان، بگوش میرسد؛ میدانستم که قرار نیست هرگز به اینجا بازگردی. اگر اهل گوش دادن به موسیقی به هنگام پیاده روی هستید، این قطعه را به شما پیشنهاد میکنیم.
۵۴- قطعه Shine on you crazy diamond (part 1) از آلبوم Wish you were here اثر گروه پینک فلوید
این آلبوم پینک فلوید در مورد جای خالی آدمهاست و اوج این مفهوم در قطعه بدرخش ای الماس دیوانه تجلی یافته است. چهار نت جادویی دیوید گیلمور (نوازنده گیتار گروه) در ابتدای این آهنگ، ساختار بلوز مینور ۴ دقیقه ابتدایی آن، ریتم ۸/۶ با تمپوی پایین و در نهایت ترانه استثناییاش از آن یک شاهکار موسیقی مدرن ساخته است. این قطعه، یک موسیقی برای تمام فصول است، اما حال و هوای پاییزی در آن موج میزند. مطمئن باشید از شنیدن آن لذت خواهید برد.
۵۵- قطعه Roads از آلبوم Dummy (1994) اثر گروه پورتیسهد
این قطعه از شاهکارهای گروه پورتیسهد است. ترانه آن در خصوص مفهوم انسان و راههای اشتباهی است که میپیماید. ورس دوم این آهنگ (طوفانی در نور صبحدم/ حس میکنم/ چیزی نمیتوانم بگویم/ در خودم یخ زدهام/ کسی در کنارم نیست) با شروع بر روی نت بلو (Blue note) اندوه فراوانی را به انسان منتقل میکند. فضایی سرد و پر از حسرت و شرمندگی از اشتباهات گذشته. فضاسازی این قطعه به گونهای است که سرما و بادهای پاییزی را به خاطر انسان میآورد.
۵۶- قطعه No Surprise از آلبوم Ok Computer (1997) اثر گروه ریدیوهد
رخوت یکی از شاخصههای اصلی کارهای گروه Radiohead است. صدای منحصر بفرد خواننده این گروه و شیوه ادای کلماتش احساسی رخوت انگیز به شنونده منتقل میکند. اوج این احساس در قطعه No Surprise تجلی یافته است. آرپژ تکرار شونده قطعه که تا پایان آن ادامه دارد، ترانه هراسناک آن و پایان بندی عالیاش این قطعه را برای شنیدن در هوای رخوت انگیز پاییز مناسب میسازد.
۵۷- قطعه Crucify your mind از آلبوم Cold fact (1970) از سیکستو رودریگز
سیکستو رودریگز یکی از خوانندههای کمتر شناخته شده سبک فولک است که در دهه ۸۰ میلادی به دلیل جو حاکم بر موسیقی جهان مورد کم لطفی قرار گرفت. موسیقی او تنظیمهای فوق العادهای دارند و نمونههای ترانههایش کمتر در بین دیگر موزیسینها دیده میشود. قطعه خودت را به صلیب بکش نیز از این قائده مستثنا نیست. ترانه آن در خصوص بی وفایی و جداییست اما این بار نه از زبان کسی که ترک میشود بلکه از زبان کسی که ترک میکند. بیسلاین فوق العاده و شیوه آکورد نوازی رودریگز در این قطعه منحصر بفرد است. صدای خاص او نیز به فضاسازی این آهنگ کمک میکند. شنیدن این قطعه در پاییز که فصل جداییهاست به التیام زخمها کمک میکند.
۵۸- قطعه هفته خاکستری اثر فرهاد مهراد
در میان تمام خوانندگان ایرانی خاصترین صدا و خاصترین موسیقی متعلق به فرهاد است. ترانههای غم گرفته و صدای فوق العاده زیبا و زخم خورده فرهاد پیچیدهترین احساسات را به سادگی به شنونده منتقل میکند. هفته خاکستری از آثار بینظیر اوست که در سال ۱۳۵۲ منتشر شد. ریف اصلی آهنگ که شامل آکورد معلق است، حس تعلیق و بیقراری را در شنونده ایجاد میکند. این قطعه بینظیر تنظیم فوقالعادهای هم دارد و ترانه استثنایی آن تاثیرگذار است. شنیدن این قطعه را در روزهای سرد و غم زده پاییز پیشنهاد میکنیم. شاید یادمان بیاندازد که موسیقی مردم پسند ایرانی در گذشته چه روزگاری را میگذرانده است.
۵۹- قطعه I’ll Survive از آلبوم Blues on the bayou (1998) اثر بی.بی.کینگ
بی.بی.کینگ بی شک یکی از تاثیرگذارترین نوازندگان تاریخ موسیقی مدرن است و آثار او جزو مطرحترین آثار سبک بلوز به شمار میآیند. قطعه «دوام میآورم» یکی از همین آثار است. صدای خشدار بی.بی.کینگ حسرت و دلتنگی موجود در این ترانه را به خوبی به شنونده منتقل میکند؛
دوستات راه بهتری رو نشونت دادن/ تموم سالهای دوست داشتنت امروز تموم میشن/ آره، برو عزیزم/ اشکهام رو پاک میکنم/ اما، اما دووم میآرم
بلوز موسیقی رنج دیدهها و دردمندهاست. موسیقی جداییها، شادیهای کوچک، غمهای بزرگ و انسانهای درمانده است. بلوز موسیقی فصل پاییز است و بی.بی.کینگ بی شک پادشاه موسیقی بلوز است.
۶۰- قطعه December از آلبوم The Fall (2009) اثر نورا جونز
این قطعه با آرپژ ثابت گیتار شروع میشود که نتهای پدالی که توسط پیانو بر روی آن نواخته میشوند آرام آرام پایینتر میآیند و احساس ریختن آخرین برگهای پاییزی و شروع باریدن برف را تداعی میکنند. ترانه این آهنگ در رابطه با انتظار برای پایان پاییز و آمدن زمستان است. برخلاف اکثر آثار نورا جونز این اثر در سبک جاز نیست. ملودی آرام و سبک و تنظیمی ساده اما گوشنواز دارد. صدای دو رگه و خاص خواننده نیز جذابیت این قطعه را دوچندان میکند. اگر شما هم منتظر بارش برف در پایان پاییز هستید، این قطعه زیبا را گوش دهید.
۶۱- قطعه Sham از آلبوم Again (2002) اثر گروه آرکایو
این قطعه در مورد ریاکاری و چندرنگی ساخته شده است. شروع فوقالعاده، مینیمالیسم جاری در آن، ترانه زیبا، صدای فوق العاده رخوت انگیز خواننده، همه و همه دست در دست هم دادهاند تا این آهنگ تبدیل به یک شاهکار شود. حس و حال موجود در این قطعه، رخوت، ملایمت و تکرارهای پیاپی، آن را برای شنیدن در فصل پاییز مناسب میکند.
۶۲- قطعه Goodbye از آلبوم Jasmine (2010) اثر کیث جررت
اگر از طرفداران موسیقی جز یا پیانو هستید، حتما این موزیسین نابغه و اخلاق عجیب و غریبش را میشناسید. کسی که در ابتدای شروع کنسرتهایش به شنوندگان شربت سینه میدهد تا به هنگام نواختن او سرفه نکنند و تمرکز او را به هم نریزند. زمزمههای زیر لب مشهورش در این قطعه نیز به گوش میرسند. آهنگ خداحافظ یک قطعه جاز بیبدیل است. فضاسازی غمگین آن، بدون آنکه کلامی را در بر داشته باشد، به خوبی حس خداحافظی از کسی که دوستش داریم را منتقل میکند. آهنگی مناسب برای شبهای سرد پاییزی، هنگامی که در کافه مشغول نوشیدن قهوهتان هستید.
۶۳- قطعه My least favorite life از لیرا لین
آنهایی که اهل سریال دیدن هستند، صدای لیرا لین را در فصل دوم سریال ترو دتکتیو شنیدهاند. همان دختری که در گوشه کافه مشغول آواز خواندن بود. قطعه زندگی دوست نداشتنی من مشهورترین قطعه لیرا لین در آن سریال است. فضای قطعه و ترانه آن در خصوص جدایی در فصل پاییز است. در آن میشنویم؛
در خاموشی سرگردانیم/ و خشخش برگهایی که فرو ریختهاند/ پرندهای در لبه تیغ/ عشق من، گم شده تا ابد، در خاطرهای شیرین
موسیقی لیرا لین کاملا مبتنی بر ترانه است، اگرچه تنظیمهای ساده آن بسیار گوش نواز و حرفهای هستند. قدرت فوقالعاده صدای او نیز در بین خوانندگان زن سبک فولک بینظیر است.
۶۴- قطعه Mary, Mary so contrary از آلبوم Monster Movies (1969) اثر گروه کن
گروه کن بیشک یکی از تاثیرگذارترین گروههای موسیقی تاریخ است. این گروه آلمانی برای اولین بار راک تجربی را به جهان معرفی نمود. مشهورترین آلبوم این گروه نیز همین آلبوم است. قطعه مری، مری مخالف ترانه سادهای دارد که بخش اعظم آن از یک ترانه بچگانه انگلیسی الهام گرفته شده است. موسیقی آن نیز منحصر بفرد است. صدای خشن و ملودیهای درهم و برهم گیتار الکتریک، بیس لاینها و آکوردهای ساده اما تاثیرگذار و صدای خوب خواننده گروه، آن را برای شنونده جذاب میکند.
۶۵- قطعه Dream on از آلبوم Devil’s got a new disguise (2006) اثر گروه ارو اسمیت
شروع این قطعه یکی از به یاد ماندنی ترین ملودیها و آرپژهای سبک راک است. ترانه آن نیز به نوبه خود دلنشین و فراموش نشدنیست. این ترانه در خصوص دریافتن لحظات کنونی زندگی است. پیری و مرد همه را در خواهد ربود، پس باید شاد زیست و قدر زندگی را دانست و رویا بافت. صدای استثنایی استیون تیلور لذت شنیدن این ترانه را دوچندان میکند. در روزهای مرگ طبیعت گاهی باید به زنده شدن دوباره آن و بها دادن به بهار و زندگی فکر کرد. این ترانه برای شما همین کار را میکند.
۶۶- قطعه Satisfy از آلبوم Boggy Depot (1998) اثر جری کنترل
جری کنترل گیتاریست گروه Alice in chains است و اگر طرفدار موسیقی هارد راک و پروگرسیو متال باشید حتما او و گروهش را میشناسید. این ترانه در مورد یک طرفه بودن عشق و علاقه است. اینکه محبت یکطرفه چقدر ناعادلانه و آزار دهنده است. اگر از آنهایی هستید که درگیر عشقهای یک طرفه میشوید این آهنگ مناسب شماست. بخصوص اینکه این روابط معمولا در پاییز به اوج خودش میرسد!
۶۷- قطعه Help me through the day از آلبوم Woman across the river (1973) اثر فردی کینگ
فردی کینگ بیشک یکی از تاثیرگذارترین نوازندگان و خوانندگان سبک بلوز است. صدای گرم و استثنایی، تکنیک نوازندگی فوق العاده و شناخت و اشراف او به بلوز به حق او را تبدیل به یکی از پادشاهان این سبک کرده است. این قطعه شنیدنی از او که در قالب بلوز ۸ میزانی نوشته شده از یک نظر با دیگر قطعات بلوز فرق میکند و آن هم توالی آکوردهای آن است. بر خلاف قطعات معمول بلوز که ترانه از آکورد اول شروع میشود، شروع ترانه این قطعه از آکورد دوم است. همین نکته به دلنشینی بیشتر آن کمک میکند. این ترانه غمگین عاشقانه مختص روزهای پاییزی است. آن را از دست ندهید.
۶۸- قطعه Yesterday از آلبوم Help (1965) اثر گروه بیتلز
بیتلز نیاز به معرفی ندارد. مشهورترین و پر طرفدارترین گروه راک جهان و همچنین یکی از تاثیرگذارترین و حرفهایترین گروهها در زمینه آهنگسازی و تنظیم قطعات مختلف که هر کدام از اعضای آن به تنهایی نیز مشهور و توانمند بودند. قطعه دیروز از مشهورترین قطعات آنهاست. ترانه آن در مورد جدایی و بازگشت به گذشته است؛ دیروز عشق چه بازی آسانی مینمود/ اما اکنون به دنبال جایی برای پنهان شدنم/ آه، من به دیروز باور دارم
تاثیر این قطعه را بر برخی از قطعات فرهاد مهراد نیز میتوان دید. اگرچه تاثیری که بیتلز بر روی موسیقی راک گذاشت فراتر از مرزهای جغرافیایی است. اگر شما نیز به دیروز باور دارید، این قطعه را بشنوید.
۶۹- قطعه Trouble از آلبوم Parachutes (2000) اثر گروه Cold Play
شروع این قطعه با یک ریف پیانوست که در طول آهنگ تکرار میشود. معمولا قطعاتی که درخصوص اشتباهات گذشته ساخته میشوند، از زبان شخص آزار دیدهاند. اما کلدپلی این آهنگ را از زبان شخصی که آزار داده نوشته است. دردسر قطعهای کوتاه اما قدرتمند است. صدای خواننده سرشار از حسرت و افسوس، کلمات ترانه را به درستی بر روی بستری از موسیقی دلنشین و اندوهبار میخواند. شخصیتی که در این ترانه به تصویر کشیده شده است از مشکلات درونی رنج میبرد و این مشکلات بر روی رابطه او نیز تاثیر گذاشته است؛
آه این چیست؟/ تار عنکبوتی که در آن گیر افتادهام/ برگشتم تا فرار کنم/ در فکر تمام کارهای احمقانهای که انجام دادهام
موزیک ویدیوی این قطعه حال و هوای پاییزی آن را به وضوح به تصویر کشیده است. شنیدن آن را به تمام طرفداران موسیقی راک بریتانیایی توصیه میکنیم.
۷۰- قطعه The Blue از آلبوم On an Island (2006) اثر دیوید گیلمور
این قطعه مانند بقیه قطعات این آلبوم آرام است. فضاسازی کارهای دیوید گیلمور حتی در دوران پینک فلوید نیز پرحجم و آرامشبخش بوده است. قطعه آبی در خصوص یکی شدن با معشوق است. غرق شدن در عشق و در کنار یکدیگر ماندن. سولوی بینظیر آن نیز به همراه ترانه زیبایش به خوبی کار فضاسازی را انجام میدهند. افکتهای دیلی و صداهای خاص سینتیسایزر به گونه طراحی شدهاند که احساس معلق بودن و غرق شدن را به شنونده منتقل میکنند. یک عاشقانه آرامشبخش با توصیف خوبی از فضای رمانتیک، برای خیلیها نمایانگر فصل پاییز و فضای مخصوص آن است.
۷۱- قطعه Stairway to heaven از آلبوم Led Zeppelin IV (1971) اثر گروه لد زپلین
آرپژهای ابتدایی این آهنگ با همراهی فلوت به خوبی تداعی کننده برگ ریزان فصل پاییز است. حال و هوای قرون وسطایی این قطعه، ملودی و صدای فوق العاده خواننده در کنار ترانه خوب آن از این قطعه یک اثر به یاد ماندنی ساخته است که باعث شده که در تمام فهرستهای آهنگهای برتر قرن بیستم حضور داشته باشد. سولوی بینظیر جیمی پیج، نوازنده گیتار گروه، زیبایی این اثر را دوچندان کرده است. گوش دادن به این آهنگ را در این روزها پیشنهاد میکنیم.
۷۲- قطعه The day that never comes از آلبوم Death Magnetic (2008) اثر گروه متالیکا
این آهنگ طولانی و دارای بخشهای مختلف است، از بخش ملایم ابتدایی همراه با آرپژ گیتار الکتریک تا ریفهای سنگین با تمپوی بالای میانی و انتهایی. موزیک ویدیوی این اثر نیز جالب توجه و حاوی پیام ضد جنگ است. ترانه این اثر دوپهلوست؛ هم درباره روابطی که حاوی آزار جسمی و روحیاند است و هم درباره دولتها و رفتارشان با مردم معمولی. به این ترتیب میشود هم از آن برداشت شخصی داشت و هم اجتماعی. یک قطعه به یاد ماندنی که گوش دادن به آن در هر فصلی لذت بخش و تامل برانگیز است.
۷۳- قطعه Hey You از آلبوم The Wall (1979) اثر گروه پینک فلوید
آلبوم دیوار بدون شک یکی از بهترین آلبومهای موسیقی تاریخ است. پیوستگی مضامین ترانهها، رابطه قطعات آلبوم از نظر فضاسازی، مفهوم، ملودی و هارمونی و در نهایت پیام منحصر به فرد آن در کمتر آلبوم موسیقیای دیده میشود. آهنگ آهای تو از مشهورترین قطعات این آلبوم است. شنوندگان معمولا با گامهای مینور و ساختارهای شناخته شده تر بهتر ارتباط برقرار میکنند. ترانه این آهنگ درباره سنگینی تنهاییست. چیزی که بشر امروز بیش از هر دوره دیگری آن را احساس میکند. و پاییز نماد حس جدایی و تنهاییست. این قطعه زیبا را در این فصل زیبا از دست ندهید.
۷۴- قطعه Police Station از آلبوم I’m with you (2011) اثر گروه رد هات چیلی پپرز
اکثر ما جدایی و دور افتادن از آنهایی که دوستشان داشتهایم را تجربه کردهایم. تغییر این آدمها که روزی میشناختیمشان و حالا تبدیل شدهاند به کسانی که نگاهشان غریبه است. افسوسهای بیفایده، بازگشت به گذشتههای طلایی که دیگر وجود ندارند و فکر کردن به کارهایی که نکردهایم. این آهنگ درباره این چیزهاست. فصل پاییز هم به یاد آورنده همه این چیزهاست. پس میشود گفت شنیدنش در پاییز یک جورهایی واجب است!
۷۵- قطعه Cause از آلبوم Coming from reality (1971) اثر سیکستو رودریگز
بعضی از آهنگها هستند که ترانهشان در حقیقت یک داستان کوتاه است و خواننده آرام آرام برای شنوندههایش داستان تعریف میکند. یک داستان معمولی از یک آدم معمولی با دردهای آشنا و مشکلات معمول. غم در این قطعه موج میزند. داستان مردی که قبل از کریسمس کارش را از دست داده و حالا وقت فکر کردن به تمام بدبختیهایش است. تصاویر انتزاعی و سورئال از اتفاقات زندگی این مرد در این ترانه موج میزند. یک ترانه زرد و نارنجی، با هوایی ابری و گرفته. درست مثل پاییزی که میشناسیمش.
۷۶- قطعه Invincible از آلبوم Fear inoculum (2019) اثر گروه توول
ترانه این اثر در خصوص انسان به مثابه قهرمانیست که به پایان خود نزدیک شده است. آثار گروه توول در زمره پیچیدهترین آثار موسیقی مدرن از نظر ریتم و هارمونی قرار میگرند و آهنگ شکست ناپذیر نیز از این قضیه مستثنی نیست. آرپژ ابتدایی این اثر که ریتم لنگ ۸/۷ دارد در ادامه پیچیدهتر هم میشود. بی دلیل نیست که این آلبوم پس از انتشار بلافاصله در صدر پرفروشترین آلبومهای جهان قرار گرفت. این آلبوم در اوایل پاییز امسال منتشر شده و تا هنوز این فصل به پایان نرسیده نباید آن را از دست داد.
۷۷- قطعه Lightning song از آلبوم Weather system (2012) اثر گروه آناتما
از نام قطعه و آلبوم آن کاملا مشخص است که چرا آن را برای گوش دادن در فصل پاییز انتخاب نمودهایم. شروع این اثر با یک ضربه به مانند رعد و برق شروع میشود و در ادامه آرپژ گیتار آکوستیک بارش باران را تداعی میکند. ترانه این قطعه مثبت و پر انرژی است. در خصوص بازگشت به زندگی و قدر آن را دانستن. موضوعی که شاید کمتر در آثار آناتما دیده میشود.
۷۸- قطعه Please come back to me از آلبوم Talking Blues (1978) اثر آلبرت کینگ
نام آلبرت کینگ به تنهایی کافی است تا لبخندی بر لبان طرفداران سبک بلوز ظاهر سازد. صدای منحصر بفرد گیتار او در کنار صدای گرم و خشدار خودش لذت شنیدن آثارش رو دو چندان میکند. ترانه این آهنگ در مورد کسی است که یارش او را ترک کرده و احساس بودن در زندان میکند؛
عزیزم لطفا/ لطفا میشه برگردی پیشم؟/چونکه من تو زندون گیر افتادم/ و به عشقت نیاز دارم تا آزادم کنه
بداهه نوازیهای بینظیر، هماهنگی باقی اعضای گروه با ملودیهای آلبرت کینگ و ترانه دلنشین آن از خصوصیات این قطعه هستند که شنیدن آن در فصل پاییز که جدایی را به خاطر میآورد لذت بخش است.
۷۹- قطعه A quitter never wins از آلبوم Bang that bell (2000) اثر ملوین تیلور
ملوین تیلور شاید در میان شنوندگان موسیقی کمتر شناخته شده باشد با این حال میتوان گفت یکی از چیرهدستترین نوازندگان سبک بلوز است. سرعت او در نوازندگی و استفاده از پدال Wah شنونده را به یاد جیمی هندریکس میاندازد. تیلور صدای گرم و دلنشینی هم دارد و ترانههای خوبی هم برای آهنگهایش انتخاب میکند. اصل این ترانه اثر جانی لنگ است و در خصوص جدایی و تنهاییست و از زبان فردی نوشته شده که عشقش او را ترک کرده است؛
مثل اینکه این روزا هیچی تا آخر واسه آدم نمیمونه/ یه روز همهاش رو داری و یه روز دیگه کلاش غیب میشه/ میدونی که عشقمون باز دچار بگیر نگیر شده/ میدونم قراره ترکام کنی/ ولی بدون که اونی که ترک میکنی هیچ وقت برنده نیست
اگر درگیر چنین شرایطی هستید، آن هم در فصل پاییز این اثر زیبا را از دست ندهید.
۸۰- قطعه Born to be blue از آلبوم Baby Breeze (1964) اثر چت بیکر
چت بیکر بی شک یکی از بزرگترین موسیقیدانان سبک جاز است. سبک نوازندگی ترومپت او منحصر بفرد و بر خلاف سبک غالب آن دوران، بیباپ، نرم و آرام است. او جزو خوانندگانی به شمار میرود که درست و اصولی میخوانند. در این اثر خبری از صدای ترومپت نیست اما برای دلنشین بودن آن، صدای جادویی بیکر و ترانه بی نظیر آن کافی است. مضمون ترانه این اثر در مورد از دست دادن است و با این حال شاکر بودن به خاطر لحظات خوب گذشته؛
فکر میکنم از خیلیا خوش شانستر بودم/ من اشتیاق عاشق تو بودن را درک کردم/ همین به تنهایی از اون چیزی که براش خلق شدم خیلی بیشتره/ چون من به دنیا اومدم که غمگین باشم
بداهه نوازی این پیانوی این اثر به تنهایی آن را برای شنیدن در فصل پاییز مناسب میسازد. اگر ترانهای اینچنین غمگین و زیبا را به آن اضافه کنیم، هیچ چیز دیگر نمیتواند جای لذت شنیدن آن را برای ما بگیرد.
۸۱- قطعه Riviera Paradise از آلبوم In step (1989) اثر استیوی ری وان
استیوی ری وان علیرغم عمر کوتاهی که داشت، یکی از اثر گذارترین نوازندگان گیتار الکتریک به شمار میآید. این اثر شاید در بین آثار اون کمتر شناخته شده باشد، اما به خوبی تکنیک و سبک او در موسیقی را آشکار میکند. این اثر بیکلام است چون برای انتقال احساس غمی که در آن وجود دارد به کلام نیازی نیست. شاید منظور استیوی ری وان از بهشت در این ترانه همان پاییز خودمان باشد. چرا که حسی که توسط نتهایی که مثل آب زلال از انگشتانش و سیمهای گیتار روان است بی شباهت به حس فصل پاییز نیست.
۸۲- قطعه Bohemian rhapsody از آلبوم A night at the opera (1975) اثر گروه کویین
اگر طرفدار گوش دادن به موسیقی مدرن باشید حتما این قطعه را شنیدهاید. یکی از ماندگارترین قطعات سبک راک که صدای بینظیر فردی مرکوری به زیبایی مضمون ترانه آن را به شنونده منتقل میکند. این قطعه همانطور که از نام آن پیداست یک راپسودی است و راپسودی به قالبی در موسیقی گفته میشود که بخشهای مختلف آن از با یکدیگر تفاوت فاحش دارند. راپسودی بوهمین هم همین گونه است. از اپرا گرفته تا راک و هارد راک در آن به گوش میخورد. اما شاید مشهورترین و زیباترین بخش آن همان قسمت ابتدایی آن باشد که فردی مرکوری ترانهاش را همراه با نواختن پیانو میخواند و سپس سولوی بینظیر گیتار الکتریک. ترانه از زبان جوانی خطاب به مادرش است در خصوص گامهای اشتباهی که در زندگی برداشته، دلداری دادن مادر و خداحافظی از او. غم و حسرت در این ترانه موج میزند. اگر تحمل شنیدنش را دارید از دستش ندهید.
۸۳- قطعه To bid your farewell از آلبوم Morningrise (1996) از گروه اوپث
این قطعه یکی از زیباترین قطعات گروه اوپث است و فضای آن در پاییز اتفاق میافتد. داستان در مورد لحظه جدایی دو عاشق در یک روز پاییزی است. تصویر چنان واضح و در عین حال عاشقانه است که با شنیدن کلمات ترانه فضای آن به سادگی در ذهن شنونده شکل میگیرد. آهنگ از نظر ساختاری در ابتدا ملایم و با یک بخش بی کلام طولانی در ابتدای آن است که به فضاسازی اثر کمک شایانی میکند. سپس خواننده با صدایی آرام شروع به خواندن میکند اما با پیش رفتن قطعه ریتم آن سنگینتر شده و ریف های سنگین گیتار الکتریک به آن اضافه میشود و صدای خواننده خشنتر و کوبندهتر میگردد تا در نهایت این قطعه با صدای گیتار کلاسیک به پایان میرسد.
۸۴- قطعه Ohne Dich از آلبوم Reise, Reise (2004) از گروه رمشتاین
شاید اکثریت آنهایی که به موسیقی راک علاقه دارند گروه رمشتاین را با ریتمهای سنگین و ریفهای سریع گیتار الکتریک بشناسند، اما حقیقت این است که رمشتاین در میان آثار خود قطعات ملایم هم دارد. یکی از آنها قطعه «بی تو» است. اگرچه زبان ترانههای رمشتاین غالبا آلمانی هستند اما با یک جستجوی ساده میتوان ترجمههای انگلیسی خوبی از آنها پیدا کرد. ترانه این اثر همانطور که از اسمش پیداست در خصوص جداییست؛
به میان درختار انجیر خواهم رفت/ جایی که آخرین بار ملاقاتش کردم/ اما غروب لحافی بر زمین میگستراند/ و نیز بر روی راههای بیرون جنگل/ و جنگل چنین خالی و تیره/ وای بر من، وای بر من/ و پرندهها دیگر نمیخوانند
تصویر سازی فوقالعاده این ترانه از بخش ابتدایی آن مشخص است. شنیدن این ترانه غمگین که داستان جدایی را روایت میکند در فصل پاییز خالی از لطف نیست.
۸۵- قطعه U-Turn از آلبوم Artificial Animals riding on neverland (2007) اثر آرون
این آهنگ با نام لیلی هم شناخته میشود و شروع آن نیز با خطاب قرار دادن لیلی و با صدای منحصر بفرد خواننده شروع میشود. ترانه این قطعه درباره بازگشت دوباره به زندگی و بیرون آمدن از سمت تاریک آن است. از زبان مردی که تلاش میکند زنی را که دوست دارد به روشنایی زندگی بازگرداند و این به نوعی عشق واقعیست. همراهی با آنهایی که دوستشان داریم، دست آنها را گرفتن و از تاریکی و رنج نجاتشان دادن. پاییز فقط فصل جداییها نیست، فصل با هم بودن و عاشق بودن هم هست. اگر کسی را از صمیم قلب دوست دارید همراه او این قطعه زیبا را گوش کنید.
۸۶- قطعه Opening از آلبوم Glasswork (2003) اثر فیلیپ گلس
فیلیپ گلس یکی از پیشگامان موسیقی مینیمال است. کارهای او خیرهکننده، از نظر هارمونی ساده اما بسیار تاثیر گذارند. تسلط بالای او بر دانش موسیقی، توانایی او در نوازندگی پیانو و خلاقیت منحصر بفردش آثار او را شنیدنی و لذت بخش میکنند. تعداد قطعات بیکلام در فهرست ما شاید به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد و این اثر یکی از آنهاست. فیلیپ گلس برای فیلمهایی مثل ساعتها و سهگانه کاتسی اثر گادفری رجیو نیز آهنگسازی کرده است که تمامی آنها از آثار ماندگار موسیقی فیلم هستند. فضا سازی این اثر همانطور که از ویدیو کلیپ آن نیز مشخص است حال و هوایی پاییزی دارد و تکرارهای بیوقفه آرپژهای پیانو ریختن برگهای درختان را تداعی میکند.
۸۷- قطعه Chelsea girl از آلبوم Encore (2008) اثر دیوید گررت
اگر علاقمند به ساز ویالون باشید، حتما دیوید گررت را میشناسید. بیشک او یکی از چیره دستترین نوازندگان ویالون حال حاضر دنیاست و توانسته قطعاتی را بازنوازی کند که بسیاری از نوازندگان از اجرای آن هراس داشتهاند. آهنگ دختر اهل چلسی یکی از قطعات ملایم این آلبوم است که ساختاری کلاسیک دارد. فضاسازی آن به گونهای است که خیابانهای اروپا در ماه اکتبر را به خاطر میآورد. پیاده روهای زرد و نارنجی پوشیده شده از برگها، دیوارهایی که گیاهان چسب وصل شده به آنها برگهایشان را ریختهاند و رهگذرانی که لباسهای پاییزی بر تن دارند.
۸۸- قطعه Parisienne walkways از آلبوم Back to the street (1978) اثر گری مور
صحبت از پیادهروهای اروپا شد، قطعه پیادهروهای پاریس تصویرسازی بسیار خوبی از فضای اواخر تابستان و شروع پاییز در اروپا به ما میدهد. ملودی به یادماندنی آن، سولوی بینظیر و ترانه زیبایش شنیدن این اثر را لذت بخش میکند. ترانه در خصوص روزهای خوب گذشته است. زمان با هم بودن و لذت بردن از آن. پیشنهاد میکنیم به جای تماشای کاورهای مختلف این آهنگ در اینستاگرام، نسخه اصلی آن را گوش بدهید!
۸۹- قطعه Dimming of the day از آلبوم Shoot out the lights (1982) اثر ریچارد و لیندا تامپسون
این قطعه آنقدر زیباست که دیوید گیلمور آن را در کنسرت سال ۲۰۰۰اش در آلبرت هال لندن بازخوانی کرد. ترانه آن فضاسازی فوقالعادهای دارد؛
این خانه قدیمی در جلوی چشمانم درحال فروریختن است/ و من در رودخانهای از اشکهایم غرق میشوم/ حالا که قدرت اختیارم را از دست داده ام و مرهون تو هستم/ در این خاموشی تدریجی روز، به تو نیاز دارم
۹۰- قطعه I believe از آلبوم Flying in a blue dream (1989) اثر جو ساتریانی
اکثر هواداران جو ساتریانی او را با موسیقی بیکلامش میشناسند اما در حقیقت او در کارنامه کاری خود آثار با کلام هم دارد. اگرچه تعداد آنها بسیار کم است. یکی از این آثار، آهنگ «من باور دارم» است. ترانه مثبت و انرژی بخش آن در کنار موسیقی ملایم و زیبایش حس لذت بخشی را به شنونده منتقل میکند. مضمون ترانه درباره پایبندی به رویاها و اعتماد به آنهاست. این اثر مثل باقی آثار جو ساتریانی سولوی بینظیری دارد و به عنوان یک قطعه امیدبخش و مثبت می تواند در روزهای پاییزی حالمان را بهتر کند.
در مورد The Box
در تهیه این فهرست گروه The Box با این وبلاگ همکاری کرده است. گروه The Box در سال ۱۳۹۷ تاسیس شد و عمده فعالیت آن در زمینه موسیقی راک پروگرسیو و بلوز است. در کانال تلگرام این گروه میتوانید به چند اثر که به صورت غیر رسمی منتشر شدهاند دسترسی داشته باشید و در صفحه اینستاگرام و توییتر آن نیز فعالیتهای این گروه را پیگیری نمایید. یکی از آثار گروه که حال و هوای پاییزی دارد، قطعه «آخرین شهروند لیلیپوت» است که میتوانید از اینجا آن را گوش دهید.
نوبت شما
همانطور که میشود از حجم پست و توضیحات آهنگها حدس زد، برای نوشتن این پستها چندین روز وقت صرف شده. اگر از آهنگهای لیستشده لذت بردید، حتما این پست را برای دوستانتان بفرستید و آن را در شبکههای اجتماعیتان به اشتراک بگذارید.
اگر فکر میکنید آهنگی جا افتاده، کامنت بگذارید. شاید آهنگ مورد نظر شما هم به لیست اضافه شد!
حامد
من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازهست. اگه دوست دارید بیشتر درموردم بدونید، صفحهی دربارهی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکهی اجتماعی موردعلاقهتون یا از طریق اعلانهای مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیشتر گپ بزنیم.
تا دفعهی بعد، عزت زیاد!
پستهای مرتبط
۷ سریال کمدی که باید ببینید
در این پست، 7 سریال کمدی که فکر میکنم ارزش وقت صرف کردن دارند را معرفی کردهام. اگر طرفدار این ژانر هستید، لیست را از دست ندهید!
معرفی فیلم منچستر بای د سی (Manchester by the Sea)
اگر میخواهید با این فیلم درام از کنت لونرگان بیشتر آشنا شوید، میتوانید پادکست معرفی فیلم مولان روژ را اینجا بشنوید.
اهمیت سم وایز گمجی بودن
چرا خیلی از شخصیتهای دوستداشتنی سینما بسیار سادهدل و بعضا حتی ناتوان ترسیم میشوند؟ جای کاراکترهایی مثل سم وایز گمجی در سینما خالیست.
4 نظر
نظرات بسته شده اند.
سلام یه بلاگر خوب پست رو کامل میزاره. اون اهنگاشم بزار.
همونطور که گفتم نمیتونم خودم جایی آپلودشون کنم چون کپیرایتشون مال من نیست.
ولی شاید یه سری لینک به پست اضافه کردم.
سلام… با یادآوری نام ترانه وآهنگ ها یاد دوران جوانی ام افتادم. یادشان بخیر. اما درلیست نام ترانه پائیز کوروش یغمایی فراموش شده بود.
لطفا سری به صفحه اینستاگرامم (mohebi_hossein114) بزنید. ممنون
ممنون از نظرتون 🙂