در یادداشت قبلی گفتیم که بعد از انتخاب بازار هدف و استراتژی ورود به آن، باید بیش از هر چیز به فکر کسبوکار خودتان و راههای بهبود آن باشید. این بار میخواهیم درمورد چگونگی محکم برداشتن گام اول صحبت کنیم.
فرض کنید کسبوکار شما میخواهد خدمت جدیدی در رابطه با فروش کتاب ارائه کند. احتمالا یکی از بازارهای عمدهی هدف شما قشر دانشجو خواهد بود. اولین قدم بعد از انتخاب بازار هدف این است که تصمیمتان را به وضوح و روشنی اعلام کنید. نه اینکه یک بلندگو دستتان بگیرید و جلوی دانشگاهها بایستید و داد بزنید که ما میخواهیم به شما کتاب بفروشیم؛ نه. ظاهر کسبوکار شما و عملکرد قابل دیده شدن آن باید طوری باشد که بازار هدفتان کاملا مشخص شود. مثلا در این مورد بهخصوص، در سایتتان از خاطرات دوران دانشجویی بنویسید و کتابهایی که میخواندهاید. یا از مشکلات مالی که اغلب دانشجویان با آن درگیرند و شاید به دلیل همین مشکلات نتوانند کتابهایی که میخواهند را بخرند. در مرحلهی بعد میتوانید برای مسائل و مشکلات مطرحشده راهحل ارائه دهید؛ مثلا ارائهی خاطرهانگیزترین رمانها یا یک تخفیف ویژهی دانشجویی برای کتابهایتان.
در دنیای مجازی نشان دادن و جذب بازار هدف با تولید محتوای مناسب امکانپذیر میشود اما در دنیای واقعی چه؟
بگذارید مسئله را با یک مثال واقعی بیشتر بررسی کنیم. نزدیک خانهی ما ۳ آرایشگاه مردانه وجود داشت. ممکن است در نگاه اول تصور کنید که ۳ کسبوکار مشابه در یک بازار کوچک نمیتوانند در کنار هم سود خوبی داشته باشند. اما ۲ تا از این آرایشگاهها سود خوبی داشتند و از کسبوکارشان راضی بودند. نکتهای که آرایشگر سوم آن را رعایت نکرد -و در آخر باعث شکست و بسته شدن کسبوکارش شد- این بود که بازار هدفاش را به دیگران اعلام نکرد. آرایشگر اول یک مرد میانسال بود که قیافه و تیپ خودش و فضای مغازهاش به وضوح میگفتند که بازار هدفاش همان مردان میانسال و مسن است. آرایشگر دوم تسلطاش بر مدهای روز را با تیپ شخصی خودش به نمایش میگذاشت و با استفاده از آهنگهای جوانپسند و جوّی که در مغازه درست کرده بود، مشتریان جوان را جذب میکرد. اما آرایشگر سوم هیچ کاری برای جذب یک گروه خاص انجام نداد و فقط به انتظار مشتریان نشست و البته در آخر شکست خورد.
بازار هدفتان را انتخاب کنید و انتخابتان را به وضوح نشان دهید.
برای اطلاع از انتشار نوشتههای بعدی من در حوزهی تولید محتوا، آدرس ایمیل خود را در بخش اشتراک وارد کنید. (نوار پایین وبلاگ را ببینید.)
حامد
من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازهست. اگه دوست دارید بیشتر درموردم بدونید، صفحهی دربارهی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکهی اجتماعی موردعلاقهتون یا از طریق اعلانهای مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیشتر گپ بزنیم.
تا دفعهی بعد، عزت زیاد!
پستهای مرتبط
بهترین نوع تبلیغ در اینترنت چیست: راهنمای تبلیغات اینترنتی (+ یک پیشنهاد استثنائی)
در این پست، از راههای مختلف تبلیغات اینترنتی و مزایا و معایب هریک از آنها برای کسبوکارهای ایرانی گفتهام. (+یک پیشنهاد برای کسبوکارها)
بازاریابی محتوایی چیست؟
اگر شما هم مثل بسیاری از دوستان من وقتی عبارت بازاریابی محتوایی را میشنوید دقیقا نمیدانید که دارند چه میگویند، این متن را بخوانید.
سبک فروشندگی ایدهآل
برخورد فروشنده اینقدر خوب بود و اینقدر روشن و راحت به تمام سوالات من درمورد محصولات جواب داد که در همان چند دقیقهی اول میدانستم...