یکی از توصیه‌های همیشگی من به برندها و افرادی که با من کار کرده‌اند، توجه ویژه به خلق ارزش برای مخاطب و مشتری‌ست؛ توصیه‌ای که شاید در یکی دو سال اخیر زیاد شنیده باشیم، اما کم‌تر کسی واقعا به آن توجه می‌کند. در این پست سعی خواهم کرد معنی تولید ارزش برای مخاطب را روشن‌تر کنم و از این بگویم که محتوا چه‌طور برای مخاطبین ارزش ایجاد می‌کند. پس اگر می‌خواهید در تولید محتوا و بازاریابی محتوایی موفق‌تر باشید، تا انتها بخوانید و در بحث شرکت کنید.

 

۱- کمک کردن به مخاطب با انتقال ساده‌ی اطلاعات

محتوای خوب شامل اطلاعاتی‌ست که برای مخاطب مفیدند و در مواقع خاص به دردش می‌خورند. هرچه‌قدر که این اطلاعات برای مخاطب ناشناخته‌تر باشد (دیگران کم‌تر درموردش صحبت کرده باشند)، فهمش آسان‌تر و سریع‌تر باشد (به سرعت و سادگی منتقل شود) و مستقیما قابل انجام باشد (مشکلی را در دنیای واقعی حل کند) ارزش بیش‌تری خواهد داشت.

چنین محتوایی بیش‌تر به اشتراک گذاشته می‌شود و شانس «وایرال» یا همه‌گیر شدن پیدا می‌کند. (ویدئوها و اینفوگرافیک‌های خاص، مثال‌های خوبی برای این نوع محتوا هستند.) علاوه بر این، امکان پیدا شدنش توسط کسانی که مشخصا دنبال چنین اطلاعاتی -به عنوان یک راه‌حل برای مشکل‌شان- می‌گردند هم بیش‌تر است.

اگر بتوانید محتوایی تولید کنید که برای مخاطب ارزش داشته باشد، نتیجه‌اش را خواهید دید و ارزش تولیدی‌تان بازگشت خوبی خواهد داشت.

 

۲- سرگرم کردن مخاطب با روایت داستان

قصه‌گویی یکی از قدیمی‌ترین هنرها و سنت‌های جوامع بشری‌ست و این‌که قرن‌ها دوام آورده و در قرن بیست‌ویک هم اهمیت خودش را حفظ کرده، قطعا بی‌دلیل نیست. علاقه به داستان‌ها و دنبال کردن‌شان -تا رسیدن به نتیجه- در ذات انسان‌هاست. پس اگر بتوانید یک داستان خوب بگویید، در واقع برای مخاطبین‌تان تولید ارزش کرده‌اید.

موضوع داستانی که روایت می‌کنید، مهم نیست. مهم، رعایت اصول روایت و ساختن یک داستان جذاب است. مطمئن باشید که یک داستان خوب، کلی مخاطب جدید هم برایتان به ارمغان خواهد آورد.

 

یک پست دیگر هم بخوانید:  استراتژی محتوا چیست؟ چه‌طور استراتژی خودمان را تدوین کنیم؟ + قالب آماده برای دانلود

 

۳- القای یک حس خاص به مخاطب

محتوایی که بتواند حس خاصی در مخاطب ایجاد کند، برای او بسیار باارزش خواهد بود. البته ارزش هر حسی با بقیه برابر نیست. مثلا پوشش بسیار سریع یا اختصاصی اخبار -قبل از رسانه‌های دیگر- می‌تواند حس آگاهی و جلوتر بودن از بقیه را در مخاطب ایجاد کند. و این، یک ارزش است.

اما محتوایی که بتواند حس شادی یا تنها نبودن در مخاطب ایجاد کند یا باعث شود مخاطبش حس کند کار مهمی انجام داده، ارزش بیش‌تری نسبت به مورد قبل دارد.

در هر صورت محتوایی که حس خاصی در خودش داشته باشد، نتایج خوبی برای شما به هم‌راه خواهد داشت.

 

۴- صحبت با مخاطب و شرکت دادن او در فرآیند تولید محتوا

محتوایی که بتواند این حس را به مخاطبینش القا کند که آن‌ها هم جزئی از داستان‌اند و می‌توانند حرف بزنند و شنیده شوند، قطعا باارزش است. ایجاد این حس از راه درست، می‌تواند بسیار سخت باشد. اما اگر بتوانید به فرمول شخصی‌سازی‌شده‌ی خودتان برسید، به یک جامعه‌ی بسیار وفادار از مخاطبین دست پیدا خواهید کرد؛ مخاطبینی که می‌توانند به راحتی تبدیل به مشتری شوند.

 

۵- توضیح کامل یک مفهوم گسترده یا پیچیده

اکثر اوقات، مخاطبین به دنبال راه‌حل‌های ساده و اطلاعاتی خلاصه‌شده و کاملا مشخص می‌گردند. (مورد اول را ببینید.) اما بعضی موضوعات را نمی‌شود در چنین فرمت‌هایی توضیح داد. بعضی سوالات، پاسخ‌هایی چندهزارکلمه‌ای دارند و در نتیجه باید تبدیل به یک محتوای کامل (مثلا یک پست وبلاگ یا یک ویدئوی طولانی یا حتی یک ای‌بوک) شوند.

مخاطبین خاص این موضوعات، قطعا از دست‌رسی به چنین محتوای کاملی خوش‌حال خواهند شد. و این یعنی باارزش بودن محتوا.

 

یک پست دیگر هم بخوانید:  عصر محتوا - قسمت چهارم: 7 قدم تا مخاطبین وفادار

 

۶- ارزش اختصاصی شما

چیزی که بعضی برندها را از بقیه متفاوت می‌کند، ارزش خاصی‌ست که برای مخاطبین‌شان تولید می‌کنند. مواردی که بالاتر ذکر کردم، چند راه اصلی برای تولید ارزش هستند ولی قطعا همه‌ی راه‌ها نیستند. پس با ترکیب این راه‌ها و پیدا کردن راه‌های جدید، فرمول اختصاصی خودتان برای خلق محتوای باارزش را به دست بیاورید.

مطمئن باشید که ارزشش را دارد!

 


نوبت شما

اگر تجربه‌ی شخصی خاصی درمورد محتوای باارزش و واکنش مخاطبین نسبت به آن دارید، در ادامه بنویسیدش.

این پست را در لینکدین به اشتراک بگذارید و من را هم در همین شبکه‌ی اجتماعی فالو کنید تا پست‌های بعدی را از دست ندهید.


 


به دیگران هم برسانید