اگر از خوانندگان قدیمی این وبلاگ باشید، می‌دانید که طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ تمام تلاشم را کردم که هر هفته حداقل یک پست جدید بنویسم و منتشر کنم. (گزارش فعالیت در سال ۹۹) اما مجموعه‌ای از اتفاقات مختلف دست به دست هم دادند تا فعالیتم در این وبلاگ از ابتدای سال ۱۴۰۰ تقریبا به صفر برسد. در این پست، از دلایلم برای این کاهش فعالیت و ادامه‌ی راهم در یک وبلاگ جدید خواهم گفت. پس اگر می‌خواهید در آینده هم نوشته‌های مرا بخوانید، تا انتهای متن همراهم باشید؛ به‌خصوص اگر طرف‌دار موضوعاتی مثل بلاکچین و کریپتو (ارز دیجیتال) هستید.

 

پرده‌ی اول: حس فرسودگی در چند جبهه

پیش‌تر درمورد حس فرسودگی و بلایی که می‌تواند سر آدم بیاورد، نوشته‌ام. در نتیجه این‌جا خلاصه‌تر تکرار می‌کنم:

«حس فرسودگی یا BurnOut یک نوع خستگی مفرط در جنبه‌های احساسی، روانی و جسمی‌ست که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. دلایلی مثل:

– کار زیاد، زمان استراحت و تعطیلات کم

– اجبار به انجام کارهایی که با شخصیت فرد در تعارض‌اند یا فرد هیچ کنترلی روی نحوه‌ی انجام‌شان ندارد

– کار کردن برای رسیدن به اهدافی که با گذر زمان نزدیک‌تر نمی‌شوند

– نبود حس حمایت شدن در زندگی حرفه‌ای یا شخصی

و…

اما اگر از من بپرسند فرسودگی یعنی چه، احتمالا خواهم گفت یعنی خالی شدن از انگیزه‌ی ادامه.»

در ماه‌های اخیر بخشی از این دلایل را در جنبه‌های مختلف زندگیم حس کرده‌ام. مثلا -با وجود تلاش برای وقت گذراندن با خانواده و دوستان و خالی نگه داشتن یکی دو روز در هفته- تقریبا هر روز کار می‌کردم؛ حتی اگر شده، در حد نوشتن چند پاراگراف یا ویرایش کارهای قبلی یا مطالعه و تحقیق برای کارهای بعدی. از طرف دیگر، کم‌کم برایم روشن شد که با ادامه‌ی این روند نمی‌توانم به اهدافم دست پیدا کنم. بخش بزرگی از این حس، مربوط به وضعیت مالی و درآمدم از وب‌سایت خودم بود.

حس حمایت شدن در زندگی حرفه‌ای هم که برای فری‌لنسرها بیش‌تر شبیه شوخی‌ست.

در واقع فکر می‌کنم تنها چیزی که از پیش آمدن زودتر این اتفاق جلوگیری کرد، حس من نسبت به کارم بود. همیشه نوشتن و تولید محتوا در فرمت‌های مختلف را دوست داشتم. چون از این کار، حس زنده و مفید بودن می‌گرفتم. متاسفانه در ماه‌های اخیر، بخشی از این حس هم بسیار کم‌رنگ‌تر شد. دیگر حس نمی‌کردم که با وبلاگ نوشتن کار خیلی مفیدی می‌کنم.

این قضیه هم چندین دلیل داشت. یک بخشش همان درآمد پایین وب‌سایت بود. بخش دوم، مجموعه‌ای از اتفاقات در زندگی شخصیم بودند. و بخش سوم -که به مرور زمان، تصمیمم را محکم‌تر کرد- دریافت بعضی از کامنت‌ها و پیام‌های روی اعصاب و آزاردهنده در وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی بود. (البته کامنت‌ها و پیام‌های مثبت را هم هیچ‌وقت از یاد نخواهم برد.)

خلاصه این‌که کم‌کم حس مثبتم نسبت به تولید محتوای فارسی و تلاش برای اثرگذاری روی ذهن و سلیقه‌ی مردم، تبدیل به ناامیدی شد؛ شاید مثل باقی احساسات مثبتی که در این جغرافیا محکوم به ناامیدی می‌شوند.

 

پرده‌ی دوم: می‌خواهم زنده بمانم!

حوالی عید نوروز، داشتم به ادامه‌ی راهم فکر می‌کردم. و در نهایت به این نتیجه رسیدم که هم‌چنان کارم را دوست دارم و چیزی که از آن ناامید شده‌ام، کارم در قالب فعلی آن است. در نتیجه تصمیم گرفتم که فعالیتم در این وب‌سایت را بسیار محدودتر از قبل کنم و به فکر یک قالب جدید برای کارم باشم.

بعد از چند هفته فکر کردن به موضوعات مختلف و این‌که می‌خواهم چه کار کنم، تصمیم گرفتم یک وبلاگ جدید راه بیندازم؛ این بار به زبان انگلیسی و با هدف جذب مخاطب از سرتاسر جهان. درمورد موضوع هم چندین گزینه در ذهن داشتم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که کار درمورد بلاکچین و کریپتو (ارز دیجیتال) بیش‌تر از باقی گزینه‌ها آن حس مفید بودن را به من بازمی‌گرداند.

و همین شد که وبلاگ Guy with a Wallet شکل گرفت! یک وبلاگ انگلیسی که چند هفته روی آن کار کرده‌ام و حالا با اولین پست‌هایش آنلاین و در دسترس است.

 

پرده‌ی سوم: آینده…

همان‌طور که دارید می‌بینید، وبلاگ قدیمی (همین وب‌سایت) هم‌چنان زنده است و زنده هم خواهد ماند. تنها چیزی که فرق کرده، میزان فعالیت من در آن و تعداد پست‌ها در آینده است. قبلا تلاش می‌کردم هر هفته حداقل یک پست جدید منتشر کنم. ولی حالا دیگر تلاشی در کار نیست. اگر مسئله‌ای بود که به نظرم ارزش حرف زدن داشت، ممکن است درموردش بنویسم یا پادکست و ویدئو بسازم. اما این هم ممکن است که طی چند ماه هیچ پست جدیدی منتشر نکنم.

از این به بعد، تمرکزم روی وبلاگ جدید خواهد بود و آن‌جا هر هفته حداقل یک پست جدید خواهم داشت. پس اگر مشکلی با انگلیسی بودن محتوا ندارید و می‌خواهید اطلاعات بیش‌تری درمورد بلاکچین، کریپتو (ارز دیجیتال یا رمزارز)، اقتصاد، سرمایه‌گذاری و مواردی مثل این‌ها داشته باشید، به وبلاگ جدید سر بزنید و آن را در توییتر یا تلگرام دنبال کنید یا عضو خبرنامه‌ی ایمیلیش شوید.

 

نوبت شما

وبلاگ جدید را به هرکسی که فکر می‌کنید می‌تواند از آن استفاده کند، معرفی کنید؛ به‌خصوص اگر به دنیای بلاکچین و ارزهای دیجیتال علاقه‌مند است.

 

آپدیت

به دلایل مختلف تصمیم گرفتم کامنت‌های این وبلاگ را هم به کلی ببندم. اگر می‌خواهید کامنت مفیدی بنویسید و نمی‌توانید، از شما معذت می‌خواهم.


به دیگران هم برسانید