گریه کردن بخشی جداییناپذیر از احساسات انسانیست. اما دلیل اشک ریختن همیشه احساسی نیست. در این پست، از دلایل مختلفی خواهم گفت که باعث جاری شدن اشکها میشوند. شاید دفعهی بعد که یکهو اشکمان درآمد یا چشمهای یکی جلوی چشممان تَر شد، واکنش بهتری نشان دادیم!
انواع اشک
اگر با دید علمی به قضیه نگاه کنیم، اشک آدمها به سه دستهی کلی تقسیم میشود:
۱- اشکهای پایهای (basal)
اشکی که همیشه در حال تولید شدن است تا قرنیهی چشم را مرطوب نگه دارد و جلوی خشک شدن چشمها را بگیرد.
۲- اشکهای واکنشی (reflex)
اشکی که در واکنش به عوامل بیرونی و برای محافظت از چشم و تمیز نگه داشتنش تولید میشود. (مثلا اشکی که موقع خرد کردن پیاز یا در برابر گرد و غبار از چشممان جاری میشود.)
۳- اشکهای احساسی (psychogenic)
اشکهایی که به دلایل احساسی جاری میشوند. وقتی از گریه کردن حرف میزنیم، معمولا منظورمان این نوع اشک است. احساسات قوی -فارغ از مثبت یا منفی بودنشان- میتوانند آدمها را به گریه بیاندازند.
مکانیسم فیزیولوژیک گریه
مغز ما بخشی دارد به اسم سیستم لیمبیک -که در هیپوتالاموس قرار گرفته- و با استفاده از از یک پیامرسان عصبی -به اسم استیلکولین- به سیستم اعصاب خودکارمان وصل میشود. این سیستم، مسئول پاسخ بدن ماست به محرکهای احساسی و روانی.
تاثیر گریه
. . .
..................................................................................................................................
برای خواندن ادامهی پست یا دیدن باقی محتوا، باید عضو وبلاگ باشید.
..................................................................................................................................
حامد
من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازهست. اگه دوست دارید بیشتر درموردم بدونید، صفحهی دربارهی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکهی اجتماعی موردعلاقهتون یا از طریق اعلانهای مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیشتر گپ بزنیم.
تا دفعهی بعد، عزت زیاد!
پستهای مرتبط
خروج از دوگانهی بخشش و فراموشی
در این پست از مفهوم دوگانهی بخشش و فراموشی و ترجمهاش در زندگی شخصی و اجتماعی آدمها گفتهام و متمم خودم را به این دوگانه اضافه کردهام.
چرا نباید بعد از اتمام رابطه با هم دوست بمانیم
یکی از بدترین و اشتباهترین تصوراتی که درمورد تمام شدن رابطهی عاطفی وجود دارد، این است که برای یک پایان خوب و متمدنانه، دو طرف باید با هم دوست بمانند. در این پست خواهم گفت که چرا این کار از نظر من اشتباه است.
چهطور حس فرسودگی را تشخیص دهیم + ۷ نکته برای مقابله با آن
حس فرسودگی یا BurnOut یک نوع خستگی مفرط در جنبههای احساسی، روانی و جسمیست که میتواند علل مختلفی داشته باشد. در این پست به دلایل و راههای مقابله با این حس پرداختهام.