گریه کردن بخشی جداییناپذیر از احساسات انسانیست. اما دلیل اشک ریختن همیشه احساسی نیست. در این پست، از دلایل مختلفی خواهم گفت که باعث جاری شدن اشکها میشوند. شاید دفعهی بعد که یکهو اشکمان درآمد یا چشمهای یکی جلوی چشممان تَر شد، واکنش بهتری نشان دادیم!
انواع اشک
اگر با دید علمی به قضیه نگاه کنیم، اشک آدمها به سه دستهی کلی تقسیم میشود:
۱- اشکهای پایهای (basal)
اشکی که همیشه در حال تولید شدن است تا قرنیهی چشم را مرطوب نگه دارد و جلوی خشک شدن چشمها را بگیرد.
۲- اشکهای واکنشی (reflex)
اشکی که در واکنش به عوامل بیرونی و برای محافظت از چشم و تمیز نگه داشتنش تولید میشود. (مثلا اشکی که موقع خرد کردن پیاز یا در برابر گرد و غبار از چشممان جاری میشود.)
۳- اشکهای احساسی (psychogenic)
اشکهایی که به دلایل احساسی جاری میشوند. وقتی از گریه کردن حرف میزنیم، معمولا منظورمان این نوع اشک است. احساسات قوی -فارغ از مثبت یا منفی بودنشان- میتوانند آدمها را به گریه بیاندازند.
مکانیسم فیزیولوژیک گریه
مغز ما بخشی دارد به اسم سیستم لیمبیک -که در هیپوتالاموس قرار گرفته- و با استفاده از از یک پیامرسان عصبی -به اسم استیلکولین- به سیستم اعصاب خودکارمان وصل میشود. این سیستم، مسئول پاسخ بدن ماست به محرکهای احساسی و روانی.
تاثیر گریه
. . .
..................................................................................................................................
برای خواندن ادامهی پست یا دیدن باقی محتوا، باید عضو وبلاگ باشید.
..................................................................................................................................
حامد
من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازهست. اگه دوست دارید بیشتر درموردم بدونید، صفحهی دربارهی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکهی اجتماعی موردعلاقهتون یا از طریق اعلانهای مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیشتر گپ بزنیم.
تا دفعهی بعد، عزت زیاد!
پستهای مرتبط
دورهی آموزشی یادگیریِ یادگیری: چهطور سریعتر و راحتتر یاد بگیریم
در این دورهی آموزشی -که در دو فرمت متنی و صوتی تهیه شده- مهارت یادگیری را از جنبههای مختلف بررسی خواهیم کرد و بهترین راهها را برای تقویتش خواهیم یافت. علاوه بر این صفحه -که برای اعضای وبلاگ است- دورهی آموزشی تفکر انتقادی از طریق فروشگاه وبلاگ هم قابل تهیه است.
ما چهطور به نسل خسته و ناامید تبدیل شدیم
نسل ما (متولدین 60 تا 75) در چند مرحله به یک نسل خسته و ناامید تبدیل شده. در این یادداشت، از این چند مرحله گفتهام و جایی که امروز به آن رسیدهایم.
چهطور آدم درست را برای رابطه انتخاب کنیم
اکثر ما اول کار فکر میکنیم که هم خودمان را میشناسیم و هم دیگران را. و فقط بعد از چند رابطهی عاطفی شکستخورده است که میفهمیم انتخاب آدم درست واقعا آسان نیست. در این پست، چند نکتهی عمومی مطرح خواهم کرد برای هموار کردن راه رسیدن به گزینههای مناسب. بعد هم از ویژگیهایی حرف خواهم زد که در انتخاب آدم درست برای رابطه باید مورد توجه قرار بگیرند.