گریه کردن بخشی جدایی‌ناپذیر از احساسات انسانی‌ست. اما دلیل اشک ریختن همیشه احساسی نیست. در این پست، از دلایل مختلفی خواهم گفت که باعث جاری شدن اشک‌ها می‌شوند. شاید دفعه‌ی بعد که یکهو اشک‌مان درآمد یا چشم‌های یکی جلوی چشم‌مان تَر شد، واکنش به‌تری نشان دادیم!

 

انواع اشک

اگر با دید علمی به قضیه نگاه کنیم، اشک آدم‌ها به سه دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود:

۱- اشک‌های پایه‌ای (basal)

اشکی که همیشه در حال تولید شدن است تا قرنیه‌ی چشم را مرطوب نگه دارد و جلوی خشک شدن چشم‌ها را بگیرد.

۲- اشک‌های واکنشی (reflex)

اشکی که در واکنش به عوامل بیرونی و برای محافظت از چشم و تمیز نگه داشتنش تولید می‌شود. (مثلا اشکی که موقع خرد کردن پیاز یا در برابر گرد و غبار از چشم‌مان جاری می‌شود.)

۳- اشک‌های احساسی (psychogenic)

اشک‌هایی که به دلایل احساسی جاری می‌شوند. وقتی از گریه کردن حرف می‌زنیم، معمولا منظورمان این نوع اشک است. احساسات قوی -فارغ از مثبت یا منفی بودن‌شان- می‌توانند آدم‌ها را به گریه بیاندازند.

 

مکانیسم فیزیولوژیک گریه

مغز ما بخشی دارد به اسم سیستم لیمبیک -که در هیپوتالاموس قرار گرفته- و با استفاده از از یک پیام‌رسان عصبی -به اسم استیلکولین- به سیستم اعصاب خودکارمان وصل می‌شود. این سیستم، مسئول پاسخ بدن ماست به محرک‌های احساسی و روانی.

 

یک پست دیگر هم بخوانید:  یک دلیل ساده برای عصبانیت ظاهرا بی‌دلیل

 

تاثیر گریه

. . .

..................................................................................................................................

برای خواندن ادامه‌ی پست یا دیدن باقی محتوا، باید عضو وبلاگ باشید.

ثبت‌نام | ورود

(چرا عضو بشم؟)

..................................................................................................................................


به دیگران هم برسانید