پاوربانک‌ها در چند سال گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و همین باعث شده که برندهای مختلف، محصولات متنوعی در این دسته ارائه دهند. در این پست که یک راهنمای خرید پاور بانک است، از نکاتی خواهیم گفت که باید قبل از انتخاب پاوربانک به آن‌ها توجه کنید.

 

۱- ظرفیت مورد نیاز شارژ

پاور بانک دقیقا مثل یک باتری اضافه است. و مثل باتری، هر پاوربانکی هم یک ظرفیت مشخص دارد. قبل از هر چیز باید تصمیم بگیرید که ظرفیت حدودی مورد نیاز شما چه‌قدر است. برای این کار، اول مشخص کنید که چه دستگاه یا دستگاه‌هایی را با پاوربانک‌تان شارژ خواهید کرد. مثلا ممکن است یک گوشی موبایل و یک تبلت داشته باشید و در مسافرت‌هایتان از هردو استفاده کنید.

بعد باید ببینید ظرفیت باتری این دستگاه‌ها چه‌قدر است. ظرفیت باتری با واحد میلی‌آمپر ساعت (mAh) بیان می‌شود. باتری اکثر گوشی‌های هوش‌مند امروزی حدود ۳هزار میلی‌آمپر ظرفیت دارد. باتری تبلت معمولا ظرفیت بیش‌تری دارد و به ۴ تا ۵هزار میلی‌آمپر هم می‌رسد.

در نتیجه اگر یک گوشی با باتری ۳هزار و یک تبلت با باتری ۵هزار داشته باشید، برای یک بار شارژ کردن کامل هردوی آن‌ها به یک باتری اضافه‌ی ۸هزار میلی‌آمپری احتیاج خواهید داشت. پس ظرفیت پاوربانکی که انتخاب می‌کنید هم باید مساوی با این مقدار یا از آن بیش‌تر باشد.

ظرفیت شارژ پاوربانک‌ها معمولا بین ۳هزار تا ۲۰هزار میلی‌آمپر ساعت است. پس نیازتان را بسنجید و حداقل ظرفیت مورد نظرتان در پاور بانک را مشخص کنید.

 

۲- سرعت شارژ (شدت جریان خروجی)

شدت جریان خروجی پاوربانک، مستقیما روی سرعت شارژ شدن دستگاه‌های شما با اتصال به آن تاثیر می‌گذارد. واحد جریان خروجی، آمپر است. و اگر می‌خواهید ببینید هر شدت خروجی چه تاثیری روی زمان شارژ شدن گوشی یا تبلت خواهد داشت، می‌توانید به شدت جریان شارژر اصلی دستگاه مورد نظرتان مراجعه کنید.

مثلا اگر شدت جریان نوشته‌شده روی شارژر گوشی‌تان ۲ آمپر باشد و بتواند گوشی را در مدت ۳ ساعت شارژ کند، پاوربانکی که خروجی ۲ آمپر دارد هم تقریبا همین مقدار زمان برای شارژ کامل گوشی‌تان نیاز خواهد داشت. شدت جریان کم‌تر، زمان مورد نیاز برای شارژ را افزایش می‌دهد و شدت جریان بیش‌تر، زمان شارژ را پایین می‌آورد.

نتیجه این که باید به دنبال پاوربانکی باشید که شدت جریان خروجی بالایی دارد. پاوربانکی که بخواهد شارژ کردن یک گوشی را ۱۰ ساعت طول بدهد، طبیعتا گزینه‌ی خوبی نخواهد بود.

 

۳- تعداد پورت‌های خروجی

علاوه بر شدت جریان خروجی، باید به تعداد خروجی‌های پاوربانک هم دقت کنید. اگر معمولا از چند دستگاه الکترونیکی استفاده می‌کنید و به شارژ هم‌زمان آن‌ها نیاز خواهید داشت، باید به دنبال خرید پاوربانکی باشید که دو یا چند پورت خروجی دارد.

 

۴- نوع پورت‌های ورودی و خروجی

اکثر پاوربانک‌ها یک پورت USB به عنوان خروجی و یک Mini-USB به عنوان ورودی دارند. اما اگر دستگاه خاصی را شارژ خواهید کرد یا می‌خواهید پاوربانک‌تان با روش خاصی شارژ شود، باید به دنبال پورت‌های متفاوتی باشید که پیدا کردن‌شان همیشه آسان نیست.

 

۵- وزن و اندازه

هرچه‌قدر که ظرفیت پاور بانک بیش‌تر باشد، معمولا اندازه و وزن آن هم بیش‌تر می‌شود. به‌خصوص کسانی که زیاد سفر می‌کنند، باید حواس‌شان را در این مورد جمع کنند. پاور بانکی که نتوانید به راحتی با خودتان حملش کنید، کاربرد چندانی هم برایتان نخواهد داشت.

 

یک پست دیگر هم بخوانید:  راهنمای خرید هدفون هدست هندزفری: 7 نکته که باید بدانید

 

۶- جنس و تکنولوژی باتری پاور بانک

جنس باتری‌های موجود در پاوربانک‌ها توسط بسیاری از تولیدکنندگان به روشنی مشخص و بیان نمی‌شود. اما اگر این اطلاعات درمورد پاوربانک مورد نظر شما وجود داشت، به‌تر است به آن توجه کنید. دو نوع تکنولوژی باتری در پاوربانک‌ها وجود دارد: لیتیوم-یون و لیتیوم-پلی‌مر (Lithium-ion / lithium polymer).

باتری‌های لیتیوم پلی‌مر عموما عمل‌کرد به‌تر و عمر مفید بیش‌تری دارند. اندازه و وزن‌شان هم کم‌تر است. در نتیجه اگر می‌توانید، به دنبال پاوربانک‌های لیتیوم پلی‌مر باشید.

 

۷- نحوه‌ی شارژ شدن خود پاور بانک

موقع خرید پاور بانک به این توجه کنید که دستگاه شارژر و کابل مخصوصی در کنارش دارد یا نه. بعد ببینید مشخصات این شارژر چیست و چه‌قدر با پاور بانک تناسب دارد. مثلا اگر یک پاور بانک ۱۰هزار میلی‌آمپر ساعتی می‌خواهید، شارژری با خروجی یک آمپر برای پر کردن آن مناسب نیست. چون شارژ شدن پاوربانک‌تان با چنین شارژری حداقل ۱۰ ساعت طول خواهد کشید. (ضریب بهره‌وری این شارژرها معمولا حوالی ۸۰ درصد یا بیش‌تر است. در نتیجه خروجی اسمی یک آمپر عملا می‌تواند هشت‌دهم آمپر باشد.)

بعضی پاوربانک‌ها شارژر و تکنولوژی خاص خودشان برای شارژ سریع را دارند. موقع خرید پاور بانک باید به این موارد هم توجه کنید.

 

۸- کارکردها و ویژگی‌های خاص

بعضی پاوربانک‌ها ویژگی‌های خاصی دارند که آن‌ها را از بقیه متفاوت می‌کند. این نوع دستگاه‌ها برای استفاده‌های خاص مناسب‌اند. مثلا اگر زیاد سفر می‌روید و معمولا حواس‌تان به وسایل‌تان نیست، ممکن است یک پاور بانک ضدضربه و حتی ضدآب بخواهید.

 

۹- برند

این روزها برندهای بسیار متعدد و متنوعی به تولید انواع پاور بانک مشغول‌اند. در ادامه به چند مورد از به‌ترین برندهای پاور بانک اشاره می‌کنم تا موقع خرید در نظرشان بگیرید:

– Anker

– RAVPower

– Xiaomi

– MAXOAK

– iMuto

– Mophie

– AUKEY

– Poweradd

و…

 

۱۰- قیمت

طبیعتا در هر خریدی، قیمت یک عامل مهم در تصمیم‌گیری نهایی‌ست. در این مورد هم باید به تمام موارد بالا توجه کنید و ببینید که با توجه به بودجه‌ای که برای خرید پاور بانک در نظر گرفته‌اید، چه سطحی از هر مورد را می‌توانید بخرید و داشتن بالاترین سطح از کدام موارد برایتان مهم‌تر است. مثلا ممکن است اولویت‌تان، داشتن دو پورت خروجی و بعد هم ظرفیت پاور بانک باشد. در این حالت، باید ببینید که با توجه به بودجه‌تان می‌توانید در هر دو مورد به خواسته‌تان برسید یا نه. مثلا شاید مجبور باشید ظرفیت کم‌تری نسبت به مقدار اولیه‌ی مورد نظرتان انتخاب کنید تا پول زیادی خرج نکنید.

 


حرف آخر

در خرید پاور بانک دقت کنید. اگر درست انتخاب کنید، یک هم‌راه باوفای چندساله خواهید داشت!

این پست را در شبکه‌های اجتماعی‌تان به اشتراک بگذارید و نظرتان درمورد ایده‌ها را هم بنویسید.


 


به دیگران هم برسانید