با تمام اتفاقاتی که در سال‌های اخیر دارد رخ می‌دهد، ضرورت توجه مردم به سلامت روان بیش‌تر از همیشه است. و این یعنی توجه به شاخه‌های مختلف روان‌شناسی. یکی از این شاخه‌ها که برای خیلی‌ها مهم‌تر از بقیه است، روان‌شناسی رابطه است. در این پست، از روان‌شناسی رابطه و دلایل اهمیت آن حرف خواهیم زد و این‌که چرا یادگیری مهارت‌های مدیریت روابط عاطفی برای همه لازم است.

 

۱- روابط انسانی باکیفیت و سالم، برای شاد بودن لازم‌اند

پژوهش‌های مختلفی درمورد تاثیر کیفیت روابط انسانی روی زندگی افراد انجام شده‌اند. براساس این پژوهش‌ها، داشتن روابط خوب می‌تواند امید به زندگی را افزایش دهد، دوران بهبودی بعد از بیماری‌ها را کوتاه‌تر کند، فشار خون را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، سلامت فیزیکی بدن را بهبود ببخشد و توان تحمل درد را افزایش دهد. (منبع)

علاوه بر این‌ها، همه‌مان می‌دانیم که روابط خوب چه‌قدر خیال‌مان را راحت می‌کنند و استرس‌مان را کاهش می‌دهند و باعث می‌شوند شادتر باشیم.

 

یک پست دیگر هم بخوانید:  هشت راه قطعی برای نابود کردن یک رابطه‌ی عاطفی

 

۲- روان‌شناسی رابطه فقط درمورد روابط عاطفی نیست

آشنایی با نحوه‌ی کارکرد مغز انسان‌ها و دلیل رفتارهایشان، فقط برای موفقیت روابط عاطفی مفید نیست. چیزهایی که در قالب روان‌شناسی رابطه و مهارت مدیریت روابط عاطفی یاد می‌گیرید، می‌توانند رابطه‌تان با اعضای خانواده، دوستان، هم‌کاران، هم‌سایه‌ها و حتی غریبه‌هایی که در خیابان می‌بینید را به‌تر کنند.

مثلا وقتی بدانید که یک رابطه‌ی عاطفی سالم چه ویژگی‌هایی دارد، می‌توانید روابط ناسالم و آسیب‌زا را در بخش‌های دیگر زندگی‌تان هم تشخیص دهید.

 

۳- خودتان را هم به‌تر خواهید شناخت

مطالعه در حوزه‌ی روان‌شناسی همیشه به بالا رفتن شناخت آدم‌ها منجر می‌شود؛ هم از دیگران و هم از خودشان. وقتی درمورد مراحل مختلف یک رابطه و رفتار آدم‌ها بیش‌تر بدانید، قادر خواهید بود رفتار خودتان در روابط عاطفی قبلی -و رابطه‌ی فعلی- را بسنجید و دلیل انتخاب‌ها و کارهایی را پیدا کنید که قبلا برایتان واضح نبوده‌اند.

پیدا کردن این دلایل هم راه‌گشای خوبی برای موفقیت در روابط بعدی -یا رابطه‌ی فعلی- خواهد بود و هم باعث خواهد شد خودتان را به‌تر بشناسید. و فواید این خودشناسی قطعا از دنیای روابط عاطفی فراتر خواهند رفت.

 

۴- اعتماد به نفس بیش‌تری خواهید داشت

وقتی هم خودتان را بشناسید و هم دلیل رفتارهای دیگران را بدانید و هم بدانید که راه درست در مراحل مختلف رابطه کدام است، قطعا استرس کم‌تری در مقابله با سختی‌های پیش رو خواهید داشت. به طور کلی، داشتن اطلاعات کافی و قدرت تحلیل وضعیت همیشه باعث بالا رفتن اعتماد به نفس در تصمیم‌گیری‌ها می‌شود. و مدیریت روابط عاطفی هم از این قاعده مستثنی نیست.

 

۵- برای بالا و پایین‌های روابط عاطفی آماده‌تر خواهید بود

تمام روابط شبیه هم نیستند. چون تمام آدم‌ها مثل هم نیستند. اما یاد گرفتن مهارت مدیریت روابط عاطفی شما را برای اتفاقات مختلفی که می‌توانند در مراحل مختلف رابطه رخ دهند، آماده می‌کند. رابطه‌ی عاطفی مثل یک سفر دونفره است که قطعا استرس‌ها و بالا و پایین‌های خودش را دارد. و شناختن این مسیر و احتمالات پیش رو، قطعا می‌تواند کمک‌حال سفرتان باشد.

مثلا با یادگیری مدیریت روابط عاطفی و مطالعه‌ی بیش‌تر در حوزه‌ی روان‌شناسی رابطه، یاد می‌گیرید که چه‌طور نه بگویید و چه‌طور نه بشنوید تا اعتماد به نفس و حریم شخصی‌تان آسیبی نبینند. یا این‌که چه‌طور در برابر رفتارهای غیرعادی طرف مقابل واکنش نشان دهید یا چه‌طور یک رابطه‌ی ناسالم را تشخیص دهید و از آن بیرون بیایید.

 

یک پست دیگر هم بخوانید:  دخترها حق نه گفتن دارند و پسرها حق ناپدید شدن

 

۶- موفقیت در روابط بعدی

همان‌طور که گفته شد، با مطالعه درمورد روان‌شناسی روابط و یاد گرفتن مهارت مدیریت رابطه‌ی عاطفی، قادر خواهید بود تجربه‌ی به‌تری از روابط بعدی‌تان بسازید یا روابط فعلی‌تان را بهبود ببخشید. و این می‌تواند به معنی بالا رفتن کیفیت زندگی و پیدا کردن شریکی باشد که می‌تواند سال‌های سال کنارتان بماند.

 

۷- ارتقای فرهنگ جامعه

اگر با خودمان روراست باشیم، باید اعتراف کنیم که وضعیت روابط عاطفی مدرن در جامعه‌ی ایرانی اصلا خوب نیست. محتوایی که در مدرسه و دانش‌گاه در این مورد به خوردمان می‌دهند، به هیچ وجه کارآیی لازم را ندارد. و کم‌تر خانواده‌ای پیدا می‌شود که بچه‌هایش را به موقع و درست آموزش دهد. چون یا خودشان هم این چیزها را نمی‌دانند، یا شرم مانع صحبت‌شان درمورد این چیزها می‌شود یا این‌که وضعیت اقتصادی طوری گلویشان را گرفته که فرصت فکر کردن به این چیزها را ندارند.

خلاصه این‌که نسل جوان ایرانی باید خودش دنبال مهارت مدیریت رابطه برود و روان‌شناسی رابطه را دنبال کند. و بعد از این‌که خودش یاد گرفت، باید به دوستانش هم یاد بدهد. به نظر می‌رسد که تنها راه فعلی ارتقای فرهنگ جامعه در حوزه‌ی روابط عاطفی مدرن، همین است.

و از آن‌جایی که صحبت درمورد چیزهایی که دیگران سمتش نمی‌روند -یا اگر بروند، کلی اطلاعات غلط تحویل مخاطب می‌دهند- یکی از اهداف این وبلاگ است، می‌رسیم به بخش بعدی قضیه و دوره‌ی آموزشی بعد از عشق:

 

دوره‌ی آموزش مهارت مدیریت روابط عاطفی

در این وب‌سایت، مطالب مختلفی با برچسب راهنمای روابط عاطفی و در این مورد منتشر شده‌اند. برخی از این مطالب برای عموم خوانندگان در دست‌رس هستند و برای خواندن بقیه لازم است در وب‌سایت عضو شوید.

اما چند وقت پیش تصمیم گرفتیم که بخشی از این محتوا را به هم‌راه چند مقاله‌ی جدید، تبدیل به یک دوره‌ی آموزشی آنلاین کنیم. برای کسب اطلاعات بیش‌تر، دیدن نظر دیگران و دانلود این دوره‌ی آموزشی صوتی، روی لینک زیر کلیک کنید.

مجموعه‌ی آموزشی بعد از عشق: راهنمای مدیریت روابط عاطفی از آغاز تا پایان

 

ویدئوی معرفی دوره

در یوتیوب ببینید

 


نوبت شما

تجربه‌ی شما از یادگیری روان‌شناسی رابطه و مهارت‌های مدیریت روابط عاطفی چیست؟ در کامنت‌ها بنویسید.

این پست را با دوستان‌تان هم به اشتراک بگذارید. تازه می‌توانید در خرید مجموعه‌ی آموزشی روابط هم شریک شوید!


 


به دیگران هم برسانید