هرکسی که یک روز در عمرش کار کرده باشد، میداند که نمیشود هشت ساعت در محیط کار ماند و احساس خستگی نکرد. این احساس خستگی در میان ساعات کاری، به میزان کارآیی افراد لطمه میزند؛ چه کارمند باشید و چه فریلنسری که برای خودش کار میکند و محیط کارش یک کافه یا یک اتاق در خانهاش است. اما خبر خوب این است که میشود با استراحتهای کوتاه مقطعی، میزان خستگی را به حداقل رساند و بیشترین استفادهی ممکن از زمان مفید کار را داشت.
تحقیقات مختلفی درمورد تاثیر بازیهای گروهی و فردی در محیط کار انجام شدهاند. و به نظر میرسد که حکم نهایی این است: بازی در محیط کار میتواند بسیار مفید باشد. اما -همانطور که همهمان میدانیم- تا مدرن شدن محیط کار ایرانی فاصلهی زیادی داریم و به این راحتیها نمیشود به مدیران ما فهماند که این استراحتها وقت تلف کردن و دوری از کار نیستند بلکه به جلو رفتن سریعتر و باکیفیتتر کارها هم کمک میکنند.
به همین خاطر، من در این پست از بازیهای گروهی صحبت نمیکنم. و براساس تحقیقات مختلفی (مثل این) و البته تجربهی شخصی خودم، توصیه میکنم خودتان به خودتان استراحت دهید و هر یکی دو ساعت، چند دقیقه بازی کنید!
نکته: مراقب باشید که زمان از دستتان در نرود و یکهو نبینید که نصف ساعات کاری را به بازی گذراندهاید!
و حالا
شش بازی کوتاه و دم دست و راحت برای تمدد اعصاب و از بین بردن خستگی در محیط کار
۱- سودوکو (آنلاین – یکنفره)
بازی سودوکو طرفداران خاص خودش را دارد و میشود در مجلههای جدول و حتی روزنامهها پیدایش کرد. در این بازی کلاسیک، شما یک مربع ۹ در ۹ دارید (متشکل از ۹ مربع ۳ در ۳) که چند خانه از آن از قبل پر شده. و حالا شما باید باقی خانهها را با اعدادی بین ۱ تا ۹ پر کنید. نتیجهی نهایی باید ۸۱ خانهی پرشده با اعداد باشد؛ بهطوری که در هیچ سطر، ستون و مربع سه در سهای، اعداد تکراری وجود نداشته باشد.
این بازی، قدرت هوش و منطق شما را محک میزند و -اگر به آن علاقه داشته باشید- میتواند استراحت کوتاه مناسبی در میان کارها باشد.
برای دسترسی به این بازی، میتوانید به سایت سودوکو آنلاین مراجعه کنید. میزان سختی جدول شما از ستون سمت چپ (در نسخهی دسکتاپ) یا بخشهای پایینی صفحه (نسخهی موبایل) قابل تنظیم است.
اگر این سایت را دوست نداشتید، میتوانید گزینههای مختلفی را با یک جستوجوی ساده در گوگل پیدا کنید.
۲- مسابقهی سرعت تایپ (آنلاین – یکنفره و دونفره)
با ورود به سایت مسابقهی تایپ اول زبان مورد نظرتان را انتخاب کنید. (زبان فارسی هم بین گزینهها وجود دارد.) بعد، یکی از گزینههای تمرین، مسابقه با یک حریف ناشناس یا مسابقه با یکی از دوستانتان را انتخاب کنید.
در صفحهی بعدی، باید متنی که برایتان نمایش داده شده را با بالاترین سرعت ممکن و بدون اشتباه تایپ کنید. تنها اشکال قضیه این است که قواعد زبان فارسی در این سایت به خوبی رعایت نشدهاند و متن نمایشدادهشده خودش اشکال دارد. در نتیجه اگر کارتان شامل مقدار زیادی تایپ کردن باشد، احتمالا با اشتباهات این سایت به مشکل برخواهید خورد.
ولی در هر صورت، تایپ کردن بیهدف میتواند برای تمدد اعصاب مفید باشد.
۳- دوز یا تیکتَکتو (آنلاین – دونفره)
برای برنده شدن، باید سعی کنید یک سطر، ستون یا قطر را با مهرههای رنگ خودتان پر کنید و همزمان از انجام این کار توسط حریفتان جلوگیری کنید. هرکسی که بتواند در سه صفحهی بازی برنده شود، برندهی کل مسابقه خواهد بود.
به سایت بازی آنلاین دوز بروید. در صورت نیاز، قوانین را بخوانید. (این نسخه از دوز، کمی با حالت عادی آن متفاوت است.) و در نهایت، روی گزینهی «Start a new game» کلیک کنید.
در صفحهی بعدی، یک لینک در اختیار شما قرار داده خواهد شد تا آن را برای یکی از دوستان یا همکارانتان بفرستید. بعد هردو باید یک اسم در کادر مشخصشده وارد کنید و دکمهی «Go» را بزنید.
اگر رابطهی خوبی با همکارانتان دارید، این بازی میتواند یک راه مشترک خوب برای استراحت در محل کار باشد.
۴- بازی ۲۰۴۸ (آنلاین – یکنفره)
شاید این بازی را در گوشی موبایلتان داشته باشید یا قبلا آن را در گوشی دیگران دیده باشید. اما نسخهی وب این بازی ساده و محبوب، میتواند گزینهی خوبی برای بازی کردن و استراحت در محیط کار باشد.
به سایت بازی ۲۰۴۸ مراجعه کنید. روی گزینهی «New Game» کلیک کنید و با دکمههای فلش (جهتهای بالا، پایین، چپ و راست روی کیبورد) بازی را شروع کنید.
در این بازی، هر دو عدد مشابه با برخورد به هم، تبدیل به یک عدد جدید میشوند که دوبرابر عدد اولیه است. مثلا دو تا عدد ۲، میشوند ۴٫ یا دو تا ۱۶ میشوند ۳۲٫
یک نکتهی دیگر این است که این بازی معمولا به این زودیها تمام نمیشود. اما میتوانید با خیال راحت چند ساعت بعد به همین سایت برگردید و ادامهاش دهید. (بازیتان در سایت ذخیره میشود. فقط نباید مرورگرتان را عوض کنید.)
۵- چند بازی ساده و آفلاین در نرمافزار اکسل
شاید از نرمافزار اکسل برای کارهایی مثل برنامهریزی و هماهنگی کارهای تیمی، ایجاد تقویم محتوا و کارهای حسابداری استفاده کرده باشید. اما همه نمیدانند که میشود با اکسل بازی هم کرد!
با کلیک روی لینکهای زیر، بازیها را دانلود کنید و در نرمافزار اکسل بازشان کنید. بعد ممکن است لازم باشد که از قسمت بالای صفحه، گزینهی «Allow Editing» را بزنید. بعد هم اگر با هشدار نرمافزار مواجه شدید، گزینهی «I recognize this content. Allow it to play.» را انتخاب کنید و در نهایت، «Continue» را بزنید تا بازی شروع شود.
دستورالعمل هرکدام از بازیها در خودشان وجود دارد و واضح است.
نوبت شما
اگر بازی مناسب دیگری برای محل کار میشناسید، در کامنتها به من خبر دهید. شاید باهم این لیست را کاملتر کردیم.
این پست را با دوستان کارمند و فریلنسرتان به اشتراک بگذارید.
حامد
من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازهست. اگه دوست دارید بیشتر درموردم بدونید، صفحهی دربارهی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکهی اجتماعی موردعلاقهتون یا از طریق اعلانهای مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیشتر گپ بزنیم.
تا دفعهی بعد، عزت زیاد!
پستهای مرتبط
چهطور حس فرسودگی را تشخیص دهیم + ۷ نکته برای مقابله با آن
حس فرسودگی یا BurnOut یک نوع خستگی مفرط در جنبههای احساسی، روانی و جسمیست که میتواند علل مختلفی داشته باشد. در این پست به دلایل و راههای مقابله با این حس پرداختهام.
چهطور مشتری پیدا کنیم: یک راهنما برای فریلنسرها
پیدا کردن مشتری ایدهآل و بعد هم حفظ رابطه با او، یکی از بزرگترین چالشهای زندگی فریلنس محسوب میشود. در این پست، راههای مختلف جذب مشتری برای فریلنسرها را توضیح دادهام.
راهنمای کاملا کامل ساخت وبسایت شخصی با وردپرس
در این پست روش ساخت وبسایت شخصی با استفاده از هاست و دومین خودتان و سیستم وردپرس را به طور کامل برایتان شرح دادهام؛ یک راهنمای قدم به قدم.