حس فرسودگی یا BurnOut یک نوع خستگی مفرط در جنبه‌های احساسی، روانی و جسمی‌ست که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در این پست، اول به چند مورد از این دلایل و تجربه‌های شخصی خودم از این حس اشاره خواهم کرد و بعد هم از راه‌های تشخیص و مقابله با احساس فرسودگی خواهم گفت. تمرکز پست روی فرسودگی در زندگی و کار فری‌لنس است اما خواندنش می‌تواند برای همه مفید باشد. چون هر کسی -با هر شغلی- می‌تواند دچار حس فرسودگی شود.

 

دلایل به وجود آمدن حس فرسودگی

به گفته‌ی وب‌سایت PsychologyToday حس فرسودگی فقط نتیجه‌ی کار زیاد نیست و خیلی وقت‌ها با اجبار به انجام کارهایی هم‌راه می‌شود که با شخصیت فرد در تعارض‌اند یا فرد هیچ کنترلی روی نحوه‌ی انجام‌شان ندارد. علاوه بر این‌ها، کار کردن برای رسیدن به اهدافی که با گذر زمان نزدیک‌تر نمی‌شوند و نبود حس حمایت شدن در زندگی حرفه‌ای یا شخصی هم می‌توانند باعث ایجاد حس فرسودگی شوند.

کسانی که احساس می‌کنند برای انجام کار فعلی‌شان ساخته نشده‌اند و کسانی که زمان استراحت و تعطیلات کمی دارند هم در معرض ریسک بالای حس فرسودگی قرار می‌گیرند.

این‌ها تعاریف علمی حس فرسودگی از جنبه‌ی روان‌شناسی بود. اما اگر از من بپرسند فرسودگی یعنی چه، احتمالا خواهم گفت یعنی خالی شدن از انگیزه‌ی ادامه. فرسودگی با خودش یک حس ناامیدی و ناتوانی می‌آورد و از این جهت، تاثیری مشابه افسردگی روی افراد می‌گذارد.

پس اگر دلایل بالا را کم‌وبیش در زندگی‌تان دارید، باید حواس‌تان را بیش از دیگران جمع کنید تا دچار حس فرسودگی نشوید. مثلا کسانی که وظایف روتین دارند، به شغل‌شان علاقه ندارند و کنترلی هم روی انجامش ندارند و سمت دیگر طیف، یعنی فری‌لنسرها و کارآفرینان -که معمولا کارشان را دوست دارند اما همیشه با حجم بالای کار و عدم اطمینان درمورد نتیجه مواجه‌اند- به دلیل طبیعت شغل‌شان و مسیری که انتخاب کرده‌اند، بیش از دیگران در معرض حس فرسوده شدن قرار دارند و باید مراقب این قضیه باشند.

یک پست دیگر هم بخوانید:  هفت + یک نکته درمورد زندگی و کار فری‌لنس در ایران

 

راه تشخیص حس فرسودگی + تجربه‌ی اخیر من در این مورد

حس فرسودگی یا BurnOut . . .

..................................................................................................................................

برای خواندن ادامه‌ی پست یا دیدن باقی محتوا، باید عضو وبلاگ باشید.

ثبت‌نام | ورود

(چرا عضو بشم؟)

..................................................................................................................................


نوبت شما

از تجربه‌های شخصی‌تان درمورد حس فرسودگی بنویسید و این‌که چه‌طور با آن مقابله کردید.

این پست را با دیگران هم به اشتراک بگذارید.


 


به دیگران هم برسانید

حامد

من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازه‌ست. اگه دوست دارید بیش‌تر درموردم بدونید، صفحه‌ی درباره‌ی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکه‌ی اجتماعی موردعلاقه‌تون یا از طریق اعلان‌های مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیش‌تر گپ بزنیم.
تا دفعه‌ی بعد، عزت زیاد!

پست‌های مرتبط

راه‌های رسیدن به شناخت در رابطه

۷ راه و ۳۷ سوال برای رسیدن به شناخت در رابطه

در این پست، از راه‌های رسیدن به شناخت در رابطه گفته‌ام و 37 سوال متنوع هم برای راه افتادن این فرآیند در مراحل مختلف رابطه ارائه کرده‌ام.

ادامه مطلب

راه‌های پیدا کردن مشتری برای فری‌لنسرها

چه‌طور مشتری پیدا کنیم: یک راهنما برای فری‌لنسرها

پیدا کردن مشتری ایده‌آل و بعد هم حفظ رابطه با او، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زندگی فری‌لنس محسوب می‌شود. در این پست، راه‌های مختلف جذب مشتری برای فری‌لنسرها را توضیح داده‌ام.

ادامه مطلب

تغییر ساعت تابستانی

تغییر ساعت تابستانی چیست و چرا بخشی از تقویم است

تا حالا به این فکر کرده‌اید که چرا تغییر ساعت در تقویم گنجانده شده؟ در این مقاله از تاریخ‌چه و نکات مثبت و منفی تغییر ساعت تابستانی گفته‌ام.

ادامه مطلب

حامد درخشانی