حس فرسودگی یا BurnOut یک نوع خستگی مفرط در جنبههای احساسی، روانی و جسمیست که میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در این پست، اول به چند مورد از این دلایل و تجربههای شخصی خودم از این حس اشاره خواهم کرد و بعد هم از راههای تشخیص و مقابله با احساس فرسودگی خواهم گفت. تمرکز پست روی فرسودگی در زندگی و کار فریلنس است اما خواندنش میتواند برای همه مفید باشد. چون هر کسی -با هر شغلی- میتواند دچار حس فرسودگی شود.
دلایل به وجود آمدن حس فرسودگی
به گفتهی وبسایت PsychologyToday حس فرسودگی فقط نتیجهی کار زیاد نیست و خیلی وقتها با اجبار به انجام کارهایی همراه میشود که با شخصیت فرد در تعارضاند یا فرد هیچ کنترلی روی نحوهی انجامشان ندارد. علاوه بر اینها، کار کردن برای رسیدن به اهدافی که با گذر زمان نزدیکتر نمیشوند و نبود حس حمایت شدن در زندگی حرفهای یا شخصی هم میتوانند باعث ایجاد حس فرسودگی شوند.
کسانی که احساس میکنند برای انجام کار فعلیشان ساخته نشدهاند و کسانی که زمان استراحت و تعطیلات کمی دارند هم در معرض ریسک بالای حس فرسودگی قرار میگیرند.
اینها تعاریف علمی حس فرسودگی از جنبهی روانشناسی بود. اما اگر از من بپرسند فرسودگی یعنی چه، احتمالا خواهم گفت یعنی خالی شدن از انگیزهی ادامه. فرسودگی با خودش یک حس ناامیدی و ناتوانی میآورد و از این جهت، تاثیری مشابه افسردگی روی افراد میگذارد.
پس اگر دلایل بالا را کموبیش در زندگیتان دارید، باید حواستان را بیش از دیگران جمع کنید تا دچار حس فرسودگی نشوید. مثلا کسانی که وظایف روتین دارند، به شغلشان علاقه ندارند و کنترلی هم روی انجامش ندارند و سمت دیگر طیف، یعنی فریلنسرها و کارآفرینان -که معمولا کارشان را دوست دارند اما همیشه با حجم بالای کار و عدم اطمینان درمورد نتیجه مواجهاند- به دلیل طبیعت شغلشان و مسیری که انتخاب کردهاند، بیش از دیگران در معرض حس فرسوده شدن قرار دارند و باید مراقب این قضیه باشند.
راه تشخیص حس فرسودگی + تجربهی اخیر من در این مورد
حس فرسودگی یا BurnOut . . .
..................................................................................................................................
برای خواندن ادامهی پست یا دیدن باقی محتوا، باید عضو وبلاگ باشید.
..................................................................................................................................
نوبت شما
از تجربههای شخصیتان درمورد حس فرسودگی بنویسید و اینکه چهطور با آن مقابله کردید.
این پست را با دیگران هم به اشتراک بگذارید.
حامد
من یه نویسنده، عکاس، ویدئوگرافر و پادکسترم که عاشق خلق محتوای بکر و تازهست. اگه دوست دارید بیشتر درموردم بدونید، صفحهی دربارهی من رو ببینید. اما اگه دوست دارید باهم رفیق بشیم، تو شبکهی اجتماعی موردعلاقهتون یا از طریق اعلانهای مرورگر دنبالم کنید، محتوا رو ببینید و نظرتونو بگید که بیشتر گپ بزنیم.
تا دفعهی بعد، عزت زیاد!
پستهای مرتبط
چهقدر از سلامت رابطهتان مطمئناید: نشانههای یک رابطهی عاطفی سالم
در این پست از ویژگیهای یک رابطهی سالم گفتهام. به این سوالات پاسخ دهید تا به میزان سلامت رابطهتان پی ببرید.
چهطور در هفت مرحلهی ساده بر شکست پیروز شویم!
شکست بخشی طبیعی از زندگی و کسبوکار است که همهی ما دیر یا زود با آن مواجه میشویم. در این پست از نکاتی گفتهام که میتوانند شما را برای پذیرش شکست و گذر از آن آماده کنند.
۳ تصور رایج اما غلط درمورد فریلنسرها
یکی از موانع کار با فریلنسرها تصورات غلطیست که درمورد آنها وجود دارد. در این مقاله، از تصورات رایج اما غلط درمورد فریلنسرها گفتهام.
2 نظر
نظرات بسته شده اند.
به قولی یه بزرگواری بیشترمون به یه روانکاوی عمیق نیاز داریم.چی شده اینقدر همه خسته و ترک خورده و افسرده ایم.
کاملا با اون بزرگوار موافقام 🙂
بعضی وقتا مجموعهی شرایط یه جوری میشه که حتی تصور یه آیندهی بهتر هم برامون سخت میشه. باید یه کم واحد زمانیمون برای ارزشیابی زندگی رو بزرگتر کنیم و تصویر کلیترو ببینیم با کلی گزینههای مختلف برای آینده. که خب طبیعتا کار سختیه ولی وجود یه راهنما -مثلا همون روانکاو خوب و حرفهای- میتونه آسونترش کنه.