سفر رفتن می‌تواند به راحتی خرید یک بلیت و چند ساعت بعد، راه افتادن به سمت مقصد باشد. اما برای بعضی از ما که برنامه‌ریزی از قبل را دوست داریم و می‌خواهیم برای هر موقعیتی آماده باشیم، داشتن بعضی وسایل کاربردی سفر بسیار مفید است. در این پست، بیش از ۱۳ ابزار کاربردی برای سفر را لیست خواهم کرد. با توجه به سلیقه و شرایط خودتان، ببینید کدام را بیش‌تر لازم دارید و کدام می‌تواند تجربه‌ی سفر بعدی‌تان را کمی راحت‌تر و دل‌نشین‌تر کند.

 

۱- چشم‌بند و گوش‌گیر + بالش

استراحت، چُرت زدن‌های کوتاه و خوابیدن در سفر همیشه داستان‌های خاص خودشان را دارند؛ چه در طول مسیر و چه در مقصد. داشتن یک چشم‌بند و یک جفت گوش‌گیر می‌توانند به شما کمک کنند که مقدار زیادی از نور و صدای محیط را حذف کنید و خواب راحت‌تری داشته باشید. یک بالش مسافرتی هم می‌تواند معجزه کند.

خلاصه این‌که در طول سفر حواس‌تان به خواب‌تان باشد. چون بدون خواب، نه به خودتان خوش می‌گذرد و نه به هم‌راهان‌تان. پس اگر می‌خواهید راحت‌تر باشید و با غر زدن‌هایتان -در اثر خستگی- اعصاب بقیه را به هم نریزید، به تهیه‌ی این ابزار کاربردی برای سفر بعدی‌تان فکر کنید.

 

۲- پاور بانک + شارژر فندکی + شارژر چندکاره

پر نگه داشتن باتری تمام وسایل الکترونیکی در طول سفر، همیشه آسان نیست. اما خبر خوب این است که با تهیه‌ی چند ابزار ساده و نسبتا ارزان، می‌توانید برای هر موقعیتی آماده باشید.

اگر با ماشین خودتان سفر می‌کنید، یک شارژر فندکی خوب می‌تواند در طول مسیر گوشی تمام سرنشینان را شارژ نگه دارد. در غیر این صورت، داشتن یک پاوربانک خوب از ضروریات است. در مقصد هم -بسته به محل اقامت و تعداد هم‌راهان و دستگاه‌های نیازمند به شارژ- ممکن است دچار کم‌بود پریز شوید. شارژرهای چندکاره دقیقا برای چنین مواقعی طراحی شده‌اند.

 

اگر می‌خواهید یک پاوربانک خوب انتخاب کنید…

یک پست دیگر هم بخوانید:  راهنمای خرید پاور بانک (10 نکته برای انتخاب درست شارژ هم‌راه)

 

۳- جعبه یا کیف کمک‌های اولیه + قرص مسکن و خواب و اسهال

از آن‌جایی که حادثه -چه کوچک باشد و چه بزرگ- هیچ‌وقت خبر نمی‌کند، به‌تر است برای هر موقعیتی آماده باشید. یک اتفاق کوچک مثل زمین خوردن، زخمی شدن دست و پا، سردرد یا دندان‌درد و مشکلات گوارشی می‌توانند تمام تجربه‌ی سفر را تحت‌الشعاع قرار دهند.

برای مقابله با چنین موقعیت‌هایی می‌توانید یک جعبه یا کیف کمک‌های اولیه‌ی آماده بخرید یا خودتان محتویات آن را به شکل جداگانه بخرید و داخل یک کیف بریزید. به هم‌راه داشتن قرص‌های مسکن و اسهال را هم از یاد نبرید. البته قرص‌هایی را تهیه کنید که توسط پزشک‌تان توصیه شده‌اند و از قبل مطمئن‌اید که به آن‌ها حساسیت ندارید. چون واکنش آلرژیک به یک دارو می‌تواند از مشکل اولیه بسیار حادتر باشد.

 

۴- دوربین عکاسی

از آن‌جایی که یک پست خیلی کامل درمورد دوربین‌های عکاسی و گزینه‌های مختلف برای موقعیت‌های مختلف دارم، این‌جا خیلی در این مورد حرف نمی‌زنم.

اما مطمئن باشید که سرمایه‌گذاری روی یک دوربین خوب در بلندمدت قطعا ارزشش را دارد. وقتی چند سال بعد عکس‌هایی که با گوشی گرفته‌اید را کنار عکس‌های دوربین‌تان بگذارید و خاطره‌ی سفرهای قبلی را با کیفیت بالا تماشا کنید، از پولی که صرف خرید دوربین کرده‌اید راضی خواهید بود.

برای انتخاب درست و خرید دوربین…

یک پست دیگر هم بخوانید:  این دوربین چه‌طور است؟ راهنمای کاملا کامل انتخاب و خرید دوربین عکاسی برای همه

 

۵- هدفون و اسپیکر

این روزها، موسیقی جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی همه‌ی ما شده است. چه در راه باشیم، چه در هتل نشسته باشیم، چه در حال آتش روشن کردن در دل جنگل باشیم، موسیقی می‌تواند تجربه‌مان از سفر را کمی رنگین‌تر کند. برای گوش دادن به موسیقی حتما یک هدفون خوب بخرید که قطعا از ضروریات است. به‌ترین هدفون‌های مسافرتی، صداهای دیگر را حذف می‌کنند. (نویز-کنسلینگ دارند.)

اما در بعضی موقعیت‌های خاص می‌شود از اسپیکر هم استفاده کرد. فقط در این مورد به محیطی که در آن قرار دارید هم توجه کنید. مثلا اگر در یک محیط مخصوص کمپ زدن هستید و هر دو طرف‌تان چادر افراد دیگر برپاست، نباید با صدای بلند موزیک‌تان دیگران را آزار دهید. به طور کلی، از اسپیکر با احتیاط استفاده کنید.

 

۶- کوله‌پشتی

درمورد کوله‌پشتی هم یک پست مفصل و جدا نوشته‌ام. در نتیجه این‌جا به همین نکته اکتفا می‌کنم که یک کوله‌پشتی خوب می‌تواند تفاوت بین کمردرد و ناله کردن در تمام طول سفر و راحتی و لذت بردن از تک‌تک لحظات باشد. پس حتما به تهیه‌ی این ابزار کاربردی برای سفر فکر کنید.

برای انتخاب و خرید کوله‌پشتی سفر…

یک پست دیگر هم بخوانید:  راهنمای کاملا کامل انتخاب و خرید کوله‌پشتی سفر

 

۷- کیسه خواب + چادر

داشتن این دو مورد برای هر نوع سفری لازم نیست. اما برای کسانی که می‌خواهند هزینه‌های اقامت‌شان را کم کنند یا از کمپ زدن در دل طبیعت لذت ببرند، یک ضرورت محسوب می‌شود.

موقع خرید کیسه خواب باید به موارد زیر دقت کنید:

– وزن و اندازه موقع جمع شدن

برای حمل راحت و جا دادنش داخل کوله یا اتصالش به بیرون کوله، باید به وزن و اندازه‌ی کیسه خواب دقت کنید.

– دمای مناسب برای استفاده

با توجه به فصل و شرایط سفرهایتان باید کیسه خواب درست را انتخاب کنید. روی هر کیسه خوابی سه دما نوشته شده است. دمای راحتی (Comfort) دمایی‌ست که در آن یک زن می‌تواند به شکل عادی از کیسه خواب استفاده کند و راحت باشد. دمای حد پایین (Lower Limit) کم‌ترین دمایی‌ست که یک مرد می‌تواند به خوبی از کیسه خواب استفاده کند. و دمای حد بالا (Upper Limit) بیش‌ترین دمایی‌ست که یک مرد می‌تواند در آن از کیسه خواب استفاده کند.

البته این استاندارد اروپاست و روی کیسه‌های خواب قدیمی‌تر یا ساخت کشورهای دیگر ممکن است تعریف دیگری از اعداد را ببینید یا حتی فقط دو عدد داشته باشید. ضمنا این اعداد آن‌قدرها که باید دقیق نیستند و باید به عنوان یک راه‌نمای کلی در نظر بگیریدشان.

برای یک کیسه خواب تابستانی، دمای حد پایین باید حوالی صفر درجه‌ی سانتی‌گراد باشد. برای یک کیسه خواب سه فصل، این عدد باید حوالی منفی ده باشد و برای یک کیسه خواب زمستانی حداقل منفی ده و ترجیحا پایین‌تر.

– شکل کیسه خواب

انتخاب شکل کیسه خواب در حالت عادی بیش‌تر به سلیقه‌ی شما بستگی دارد. گزینه‌ها شامل شکل مستطیلی، نیمه‌مستطیلی، مومیایی، دونفره و… می‌شوند. (برای استفاده از هوای سردتر معمولا از کیسه‌های مستطیلی استفاده نمی‌شود.)

– امکانات اضافی

امکاناتی مثل داشتن دو زیپ یا جیب داخلی، مواردی هستند که ضرورت ندارند ولی می‌توانند زندگی را برایتان آسان‌تر کنند.

 

برای خرید چادر باید به این نکته‌ها توجه کنید:

– ظرفیت چادر

تصمیم بگیرید که چادر چندنفره می‌خواهید. (این عدد معمولا ظرفیت چادر برای افراد بزرگ‌سال موقع خواب را بیان می‌کند.)

– زمان قابل استفاده

اکثر چادرهای امروز سه‌فصله یا چهارفصله هستند. به چادرهایی که دما یا زمان قابل استفاده را مشخص نکرده‌اند و زیادی ارزان‌اند، اعتماد نکنید.

چادرهای سه‌فصله (بهار، تابستان، پاییز) برای در امان ماندن از بادهای معمولی، بارش‌های سبک و حشرات مناسب‌اند، معمولا دو لایه دارند (دوپوش) و در محیط‌های مخصوص کمپ زدن، یک فضای نسبتا خصوصی در اختیار شما قرار می‌دهند.

چادرهای چهارفصله یا چادرهای کوه‌نوردی همیشه قابل استفاده‌اند اما برای این طراحی شده‌اند که بتوانند در برابر بادها و بارش‌های شدید مقاومت کنند. چادرهای جدی کوه‌نوردی معمولا سه لایه دارند. (سه پوش)

– طول کف و ارتفاع سقف

طول کف باید حداقل از اندازه‌ی قد شما بزرگ‌تر باشد تا موقع خواب بتوانید راحت باشید. اگر می‌خواهید امکان ایستادن در چادر را داشته باشید، به ارتفاع سقف آن هم توجه کنید.

– تعداد در و پنجره

برای چادرهای بزرگ‌تر (با ظرفیت بیش‌تر) و برای استفاده در بهار و تابستان، داشتن چند در و پنجره می‌تواند کارتان را آسان‌تر کند.

– نوع نصب

نصب چادرهای خانواده معمولا آسان و اتوماتیک است. چادرهای دیگر به میخ نصب و یک یا چند ستون نیاز دارند. اگر از چادرهای دسته‌ی دوم می‌خرید، به تعداد ستون‌ها و میخ‌های نصب و آسان یا یا سخت بودن این کار هم توجه کنید.

 

۸- بادگیر یا پانچو

ما که قبلا به آن‌ها بادگیر می‌گفتیم ولی در چند سال اخیر شکل‌شان تغییر کرده و شده‌اند پانچو. در هر صورت، داشتن یک بادگیر یا پانچوی خوب در طول سفر بسیار مفید است؛ به‌خصوص اگر اهل طبیعت‌گردی و کمپینگ باشید یا مقصدتان یک جای بارانی یا بادخیز باشد.

بادگیر یا پانچو معمولا وزن بسیار کمی دارد، نازک است و -وقتی تا شود- جای بسیار کمی اشغال می‌کند و در مواقع خاص بسیار مفید است. در مجموع، بهانه‌های زیادی برای نداشتن این مورد در کوله‌ی سفرتان وجود ندارد.

 

۹- قمقمه یا بطری آب

خرید مداوم آب معدنی، هم برای جیب‌تان ضرر دارد و هم برای محیط زیست. پس به پلاستیک اضافه نه بگویید، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید و یک قمقمه یا بطری آب برای خودتان بخرید. داشتن این ابزار کاربردی برای سفر در هر شرایطی می‌تواند مفید باشد.

 

۱۰- چراغ قوه و نور هم‌راه

داشتن چراغ قوه و نور هم‌راه برای طبیعت‌گردی و کمپینگ لازم است و در مواقع خاص، در اقامت‌های شهری هم مفید خواهد بود. موقع خرید این موارد، به نوع و حجم باتری و روش شارژ شدنش دقت کنید. بسته به نوع استفاده‌تان، ممکن است بخواهید منبع نوری داشته باشید که امکان آویزان شدن از سقف چادر یا قرار گرفتن روی یک سطح صاف و نوردهی در تمام جهات را داشته باشد.

 

۱۱- کیف مدارک

به‌خصوص در سفرهای جاده‌ای با ماشین خودتان و در سفرهای خارجی، داشتن یک کیف مدارک برای جمع کردن تمام مدارک رسمی مورد نیاز می‌تواند جلوی دردسرهای اضافه را بگیرد. فقط حواس‌تان باشد که این کیف مدارک را گم نکنید! یک جای مشخص و مناسب برایش پیدا کنید و همیشه همان‌جا نگهش دارید تا موقعی که لازم شود.

 

۱۲- دستمال مرطوب و ژل ضدعفونی‌کننده

یکی از مسائلی که خیلی از ما در طول سفر نادیده می‌گیرمش، بهداشت در طول سفر است. چه موارد کوچک مثل خوردن خوراکی‌های مختلف با دست‌هایی که چند ساعت است شسته نشده‌اند، چه موارد بزرگ. به هم‌راه داشتن مواردی مثل دستمال مرطوب و ژل ضدعفونی‌کننده شما را برای موقعیت‌های مختلفی آماده می‌کنند.

 

۱۳- مسواک، کرم ضدآفتاب، شانه و لوازم آرایشی و بهداشتی دیگر

فکر نمی‌کنم دلیل لازم بودن این وسایل در سفر نیاز به توضیحات اضافه‌ای داشته باشد. اگر به بهداشت شخصی و سلامتی‌تان اهمیت می‌دهید، باید قبل از سفر به فکر این موارد هم باشید.

 

جمع‌بندی:

در این پست با چند ابزار کاربردی برای سفر آشنا شدید. بعضی از آن‌ها واقعا ضروری‌اند و اگر قبل از سفر تهیه‌شان نکنید، دچار دردسر خواهید شد. اما بعضی دیگر صرفا برای بالا رفتن میزان راحتی شما در طول سفر و ساختن یک تجربه‌ی دل‌پذیرتر توصیه شده‌اند.

ببینید کدام‌یک را دارید، کدام‌یک را می‌خواهید و خرید کدام‌یک در حال حاضر برایتان امکان‌پذیر است. سعی کنید طوری خرید کنید که برای یک سفر، حساب بانکی‌تان خالی نشود.

برای آشنایی با سبک زندگی و سفر مینی‌مال…

یک پست دیگر هم بخوانید:  مینی‌مالیسم چیست؟ زندگی مینی‌مال یعنی چه؟ (+راهنمای مینی‌مالیست شدن)

 


نوبت شما

نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید ابزار خاصی را جا انداخته‌ام؟ تجربه‌ی خودتان از سفرهای قبلی را در بخش کامنت‌ها با دیگران به اشتراک بگذارید.


 


به دیگران هم برسانید